DUJE KLARIC Cropix
BEZ IZNIMKI

Ništa od Vatrenih na Rivi: ‘Pravilo vrijedi za Hajduk koji je religija, kako neće onda za neki tamo Euro‘

‘Neću imenovati naciju, ali nekoliko pripadnika određene nacije koji će se opiti pivom gledajući utakmice...‘
Piše: SNObjavljeno: 11. lipanj 2024. 22:33

Euro 2024. u Njemačkoj počinje ovoga petka. Hrvatska će svoju prvu utakmicu u skupini B igrati protiv reprezentacije Španjolske u subotu u 18:00.

Blaga euforija već vlada među hrvatskim navijačima pa ugostitelji, kao i uoči svakog većeg natjecanja, zadovoljno trljaju ruke. No, ne i oni na splitskoj Rivi.

Novinar RTL-a Rade Županović razgovarao je s dogradonačelnikom Splita Bojanom Ivoševićem koji je pojasnio zašto će biti zabranjeno postavljati televizore na terasama kafića na Rivi i Matejuški premda su splitski ugostitelji ogorčeni takvom odlukom.

image

Bojan Ivošević

TOM DUBRAVEC Cropix

"Moram reći da neće biti iznimki. Iskreno, to je poprilično blesava tema. Radi se o području 0,05 posto grada Splita na kojem se na vanjskim površinama ne može imati televizor. U zatvorenom prostoru može, pričamo samo o Rivi. Ne pričamo ni o čemu drugome. I ako ta pravila koje su konzervatori dali u svojim smjernicama za staru gradsku jezgru vrijede za jednu religiju kao što je Hajduk i nitko ne problematizira čak ni kada je derbi Hajduk - Dinamo i nitko ne problematizira zašto se ne može se vaditi televizija na Rivi, ja mislim da onda ne bi trebalo ni za neko Europsko prvenstvo. Jer ako ćemo iskreno, svi znamo da je najbrojniji sportski događaj i klub koji se najviše prati u ovoj državi - Hajduk. Tako da, ako za njega vrijede pravila, vrijede i za ostale. Makar je to nekome možda znalo donijeti koji euro više u blagajnu ako uzme. Neću imenovati naciju, ali nekoliko pripadnika određene nacije koji će se opiti pivom gledajući utakmice, to bi nagrdilo jednu razglednicu Splita, izgled grada i u konačnici vjerojatno bi baš svi opet medijski djelatnici izvještavali o tome kako se nedolično određeni ljudi ponašaju u centru Splita, kako uriniraju, povraćaju po rivi..."

image
JAKOV PRKIC Cropix

Potom se novinar osvrnuo na Ivoševićevu tvrdnju da je komunalni red u Splitu nikad bolji.

"Za razliku od vas, ja sam stanar ovoga kvarta. Ovo je moj kvart. Živim u Splitu od rođenja. Živim u centru grada kraj Prime i stvarno iz prve ruke mogu reći da je stanje nikad bolje. Baš zato što smo prvo doveli nova pravila i odluku o komunalnom redu i odluku o ugostiteljskoj djelatnosti, odnosno o radnom vremenu i odluku o javnom redu i miru, potrošili 100 tisuća eura na zaštitare, stanje je nikad bolje. U konačnici, moja familija spava u ovom kvartu i znam da mirnije spava", poručio je Ivošević.

Linker
11. lipanj 2024 22:39