CESAR MANSO Afp
SKROMNI ŠKOLARAC

Ovaj čovjek bit će jedna od najvećih prijetnji Vatrenima na Euru: ‘Sa sobom sam ponio i domaću zadaću‘

‘Imam nastavu online i dobro mi ide. Nadam se da me učiteljica neće provjeravati‘
Piše: SNObjavljeno: 11. lipanj 2024. 21:47

16-godišnji Lamine Yamal postao je pravi magnet za obožavatelje. Premda će uskoro ispisati povijest, jer u subotu protiv Hrvatske postat će najmlađi debitant u povijesti europskih prvenstava, oduševljava svojom skromnošću, ali i izraženom ambicijom nogometaša koji ima sve predispozicije da postane zvijezda.

Vrlo opušteno i u maniri najiskusnijih igrača Yamal je dao ekskluzivan intervju za As, u prostorijama nogometnog kluba SV Aasen gdje se španjolska reprezentacija sprema uoči Eura, samo nekoliko stotina metara od njihova trening-kampa u Der Öschberghofu.

image

Jesus Navas i Lamine Yamal

LLUIS GENE Afp

“Ne tako davno gledao sam Euro ležeći na kauču sa svojom majkom. Ovdje nismo došli u razgled, već smo došli ispisati nove povijesne stranice. Nadam se da ću na Euru dogurati daleko pa da Olimpijske igre gledam isključivo na TV-u,” smijući se kaže dječak iz Rocafonde, najavljujući time da neće imati vremena nastupiti na ovogodišnjim Igrama u Parizu.

“Donio sam domaću zadaću ovdje jer sam na 4. godini ESO-a (Educación Secundaria Obligatoria, dio španjolskog obrazovnog sustava, op. a.), imam nastavu online i dobro mi ide. Nadam se da me učiteljica neće provjeravati”, kaže smijući se opet.

Potom se ovaj ofenzivac Barcelone osvrnuo na zabavnije teme:

"Kada igram PlayStation, uvijek stavim Nicu Williamsa i Laminea Yamala kao krilne napadače prije nego Dembeléa i Mbappéa". Usput je istaknuo Messija kao najboljeg na svijetu, a napominje i jednog drugog nogometaša kao velikog uzora:

image

Lamine Yamal

JEWEL SAMAD Afp

"Broj 1 je Messi, ali i Neymaru sam posvetio dosta pozornosti."

Prokomentirao je i svoje slavlje prilikom postizanja pogotka po kojem je već postao nadaleko poznat. Radi se o broju 304, koji pokazuje prstima. Naime, te tri posljednje znamenke simboliziraju poštanski broj četvrti Rocafonda katalonskoga grada Mataróa u kojoj je odrastao:

“Uvijek sam to isticao jer su mi ondje prijatelji, baka... To je jedino mjesto gdje mogu ići bez majice s kapuljačom a da me nitko ne pita za fotografiju ili autogram”, poručio je mladi Yamal.

Prva utakmica skupine B između Španjolske i Hrvatske na rasporedu je u subotu u 18:00.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. kolovoz 2024 09:41