Ivica Olić i Zlatko Dalić

 ANTE ČIZMIĆ/Cropix
Dražen Antolić
OTKRIVENE KARTE

Dalić izabrao sastav za Španjolsku: Ovo je 11 Vatrenih koji će otvoriti Euro?

Pongračić je dobio prednost pred Erlićem, izvrsno je raspoložen, u odličnoj formi, imao je dobru sezonu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. lipanj 2024. 06:57

Zlatko Dalić u Portugalu je otkrio karte, postava koju je poslao na teren u Oeirasu prvi je izbor i za start Eura sa Španjolskom.

Izbornik i njegovi suradnici imaju vremena za treninge i poboljšanje nekih elemenata u igri, tako i promijeniti nešto u sastavu, ali kako sada stvari stoje, na Olimpijskom stadionu u Berlinu u dresu Hrvatske istrčat će: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračič, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Budimir, Kramarić.

Pongračić je dobio prednost pred Erlićem, izvrsno je raspoložen, odlične forme, imao je dobru sezonu u Lecceu, dok je Erlić ispao iz Serie sa Sassuolom i to mu je utjecalo na rejting. Iako je izbornik isticao njegove jako dobre igre u tandemu sa Šutalom. Dakako, ne otpisujemo Erlićeve šanse.

Josip Stanišić figurira kao prvi izbor na desnom braniču ispred Josipa Juranovića. Šutalo i Gvardiol nisu ni bili upitni. Kao niti vezni red u kojem je jasno da će Brozović morati bolje...

Ante Budimir je vruć, igra u životnoj formi, hoće ga gol, on je logičan izbor za centarfora, a Majer je najbliži starteru na desnoj strani.

image

Lovro Majer

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Kad se radi o Kramariću, samo je pitanje na kojoj će igrati poziciji. Jasno da Hrvatska ima i druge adute koji kandidiraju i koji mogu kad uđu s klupe promijeniti neke stvari na terenu posebice Sučića, Marija Pašalića, Baturinu...

Dalić računa na doprinos Perišića i Petkovića, a dobro je reagirao i Vlašić u minutaži koju je imao u subotu. Ipak, postava koja je igrala u Portugalu dok nisu krenule izmjene objektivno je najbolja koju Hrvatska ovog trenutka može ponuditi. Koliko je god jasno da mnogi po medijima guraju neke svoje favorite.

Linker
11. lipanj 2024 06:57