Hrvatski igrači slave protiv Portugala

 Patricia De Melo Moreira/afp/profimedia
EKSKLUZIVNO ZA SN

Najveća balkanska zvijezda o Hrvatskoj: ‘Možete osvojiti Euro, ali mi imamo životinju od igrača‘

"Hrvatska je uvijek opasna, uvijek se složi neka momčad koja ostvari jak rezultat", kaže Miran Fabjan
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 10. lipanj 2024. 22:59

Pozitivno raspoloženje vlada među hrvatskim navijačima uoči početka Eura. Povijesna prva pobjeda nad Portugalom dala je dozu samopouzdanja Vatrenima koji će prvu utakmicu odigrati protiv Španjolske 15. lipnja.

Osim Hrvatske, na ovom natjecanju nastupit će još nekoliko država iz regije, a riječ je o Srbiji, Albaniji i Sloveniji. Upravo iz potonje dolazi trenutno najveća balkanska zvijezda u borilačkim sportovima, Miran Fabjan. Tijekom velikog intervjua uoči meča s Darkom Stošićem koji se održao na FNC 17 priredbi u Beogradu, upitali smo ga što misli o šansama Hrvatske i Slovenije na prvenstvu.

- Hrvatska je uvijek opasna, uvijek se složi neka momčad koja ostvari jak rezultat. Imate finale Svjetskog prvenstva, uvijek morate biti svrstani među favorite. Što se tiče Slovenije, svaka pobjeda je uspjeh, iako mislim da ove godine imamo stvarno odličnu momčad, baš smo se posložili. Šeško je životinja, zvijer... Očekujem da u ovoj grupi idemo prema naprijed.

image

Miran Fabjan

GORAN ŠEBELIĆ/Cropix

Slovenija se smjestila u skupinu C te će igrati protiv Danske, Engleske i Srbije. S druge strane, osim već spomenute Španjolske, Hrvatska u skupini igra s Albanijom i Italijom, za koju je "Slo Rocky" podosta vezan, stoga ne čudi da se nada uspjehu Azzurra. Naravno, ističe da će navijati i za Vatrene s obzirom na to da živi i trenira u Puli.

"Šteta što Modrić više nije u ‘primeu‘"

- Vaša skupina? Uff... Inače uvijek navijam za Italiju, ali budući da sad živim u Puli i treniram tu, navijat ću i za Hrvatsku i stvarno se nadam da ćete proći skupinu. Italija i vi.

Nije lako prognozirati koliko daleko Hrvatska može dogurati. Kao najveći problem ističe zahtjevnu skupinu, dotaknuo se i Luke Modrića, ali smatra da Vatreni ipak mogu otići do kraja:

- Šteta što Modrić više nije u ‘primeu‘, ali kad igra, pruži vrhunsku izvedbu. Hrvatska može ispasti u grupi jer je stvarno zahtjevna, ali svatko tko izađe iz te skupine je favorit za naslov prvaka. Vrlo je teško nešto prognozirati... Prvi put želim da Hrvatska dogura daleko jer živim i treniram ovdje i postao sam navijač. Hrvatska, Italija i Španjolska, svi su favoriti za prvaka!

Linker
10. lipanj 2024 22:59