NEBINARNA OSOBA

Slavna glumica: ‘Princeza Diana je bila queer osoba, ona je bila na strani autsajdera‘

Emma, koja je utjelovila princezu, progovorila je o svojoj odluci da se identificira kao nebinarna jer se tako osjeća ugodnije

Emma Corrin

 Geoff Robins/Afp

Zvijezda četvrte sezone serije ‘Kruna‘, Emma Corrin (26), otvoreno je progovorila o svom rodnom identitetu ističući kako se još uvijek nije u potpunosti istražila, ali se smatra nebinarnom osobom. Podršku dobiva od obitelji i prijatelja, a rekla je kako smatra da je upravo princeza Diana, koju je glumila u popularnoj seriji, bila osoba koja je prihvaćala različitosti te da je i ona bila ‘queer osoba‘.

Emma je progovorila o svojoj odluci da se identificira kao nebinarna jer se tako osjeća ugodnije.

- Ne znam kamo će me moje istraživanje vlastitog identiteta odvesti i zapravo ne želim toliko razmišljati o tome. Samo znam da se osjećam ugodnije sama sa sobom – prokomentirala je jednom prilikom Emma. Naglasila je kako je izrazito sretna jer su joj majka i otac pružili veliku podršku.

Tijekom intervjua za The Sunday Times rekla je da je sigurna kako je princeza Diana bila drukčija od ostalih u obitelji te da je često bila na strani autsajdera i prihvaćala je različitosti.

image

Emma Corrin u seriji ‘Kruna‘

/Photo12 Via Afp

Promijenila zamjenice na društvenim mrežama

Prisjetimo se kako je prošle godine Emma promijenila zamjenicu u svom opisu na Instagramu u ‘they/them‘ (oni), a kasnije dodala i kako želi biti autentična na svom profilu. Tada je promijenila i sve zamjenice na svojim web lokacijama i otvoreno govorila kako će se ugodnije osjećati ako bude koristila upravo njih.

Progovorila je i o svojoj privatnosti te je rekla da se tek u proteklih nekoliko godina počela pitati zašto se osjeća u suprotnosti sa svojim spolom, a svoju je prvu queer vezu nazvala izrazito lijepim iskustvom. Rekla je da joj to što je nebinarna osoba pomaže odvojiti je od ženske uloge koju je igrala.

image

Emma Corrin u seriji ‘Kruna‘

/Photo12 Via Afp

Teško se nosi s nekim ulogama

Govoreći za časopis Vogue, Emma je rekla da joj je ponekad teško u nekim ulogama nositi odjeću koju inače nose žene. Spomenula je da joj je bilo teško nositi grudnjake u ‘Ljubavniku Lady Chatterley‘ te dok je glumila Marion u ‘My Policeman‘.

- Sjećam se da sam se borila s nošenjem grudnjaka u nekim ulogama, ali to je prilično teško, jer ja nisam Emma, zar ne? Ja sam glumica i imam posao koji moram obaviti – rekla je tada Emma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 00:53