PETI NASTAVAK

Bivši britanski premijer kritizirao Netflixovu ‘Krunu‘: ‘To su štetne i zlonamjerne izmišljotine‘

Producenti odbijaju ovakvu kritiku i ističu da su seriju ‘uvijek najavljivali kao fikciju utemeljenu na povijesnim događajima‘

John Major

 Marco Bertorello/Afp

Bivši britanski premijer John Major kritizirao je Netflixovu seriju "Kruna", čiji će se peti nastavak početi prikazivati 9. studenog, nazivajući je "gomilom besmislica".

Biografi kraljevske obitelji i komentatori već oštro kritiziraju novu sezonu koja izlazi dva mjeseca nakon smrti kraljice Elizabete II.

Novim epizodama se zamjera da sadrže niz neistina i da štete ugledu tadašnjeg princa Charlesa, koji je u međuvremenu postao kralj. Kako piše britanski tisak, peta sezona će govoriti o Charlesu koji, dok je još bio princ od Walesa, kuje urotu kako bi svrgnuo kraljicu. Mediji pretpostavljaju da će ona uključivati razgovore u kojima Charles pritišće Johna Majora da natjera njegovu majku na abdikaciju.

Okružje bivšeg konzervativnog premijera, koji je na vlasti bio od 1990. do 1997., objavilo je priopćenje u kojemu se ističe da je to "čista izmišljotina".

"Sir John i princ od Walesa nikada nisu razgovarali o abdikaciji kraljice Elizabete II."

John Major "ni na koji način" nije surađivao s "Krunom". "Nitko mu se nije obratio radi provjere činjenica u scenariju" serije, navodi se u priopćenju.

Budu li scene doista takve kakvima ih opisuju mediji, "treba ih promatrati isključivo kao štetnu i zlonamjernu izmišljotinu". Bit će to "gomila besmislica koje se prenose radi dramatiziranja, što je potpuna neistina."

Producenti odbijaju ovakvu kritiku i ističu da su seriju "uvijek najavljivali kao fikciju utemeljenu na povijesnim događajima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:03