IZ PERA TREPERA

Hiljson Mandela napravio zaokret u karijeri: ‘Publika je u novom singlu dobila ogoljenog mene‘

Poslije velikog uspjeha pjesme "Ova ljubav" sa Zsa Zsom djelovalo mu je nezahvalno ne iskoristiti priliku, kaže
Hiljson Mandela, spot
 Rubikon Sound Factory

Nakon što je prije nekoliko mjeseci s pjevačicom Zsa Zsom osvojio nagradu Cesarica za hit godine i pop-hit godine, Hiljson Mandela krenuo je u samostalne vode. Ovaj izvođač pravog imena Ivan Hilje tako je upravo izdao ljetni singl "Padaju padaju".

Tekst i glazbu potpisuje Ante Pecotić, aranžman i produkciju Bojan Šalamon - Shalla iz diskografske kuće Rubikon Sound Factory, a rap dio Ivan Hilje, poznat kao Hiljson Mandela.

- Nakon puno sati druženja i rada u studiju ova pjesma se sama iskristalizirala kao savršena manifestacija svega što smo priželjkivali. Odmah smo znali da je ovo nešto posebno i drugačije, ali ne kao klišej nego je cjelokupna atmosfera bila nostalgično pozitivna, pomalo i sanjiva.

Moj "twist" se odlično uklopio na originalnu ideju i Antin tekst, a spajanje rap dijela s ovakvom pjesmom u kojoj je Shalla napravio toliku pozitivu od instrumentala nas kao autore čini iznimno sretnima. Tek sada vidim kako ne postoje granice i da su nam na raspolaganju neopisive mogućnosti u donošenju nekih svjetskih rješenja iskrenim inkorporiranjem u našu domaću glazbu - izjavio je Hilje. Priča spota se vrti oko izleta na Mrežnicu.

- Razmišljao sam kako u spotu prenijeti pozitivnu vibru iz pjesme na video i jednostavno sam shvatio da mora biti nešto prirodno i iskreno. Ovo je i prvi put da se moja djevojka Lucija pojavljuje u spotu kao glavna glumica i mislim da su ljudi sada stvarno dobili ogoljenog mene, bez glume i s iskrenim emocijama - objasnio je Hiljson Mandela.

image
Rubikon Sound Factory

A što se tiče nove faze u njegovoj karijeri, Hilje je pojasnio i kako mu je poslije velikog uspjeha pjesme "Ova ljubav" sa Zsa Zsom koja je postigla odličnu reakciju publike, djelovalo nezahvalno ne iskoristiti priliku koja mu se kaže, nesebično ukazala.

- Želim aktivno sudjelovati u modernizaciji hrvatske glazbe i dati svoj mali doprinos za - volio bih misliti, razvitak scene.

Trap i hip hop su me doveli do uspjeha te mislim na njima i dalje aktivno raditi, no moram priznati da je goruća želja za ostvarenjem sebe kao pravog glazbenika i umjetnika jedna od mojih najvećih čežnja. Upravo zato sama prilika da se bavim glazbom na bilo koji način, a pogotovo tako da me se uvažava i na razinama mimo supkulture budi u meni osjećaj duboke zahvalnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 20:16