FAKULTET ORGANIZACIJE I INFORMATIKE

Razvijena je jedinstvena aplikacija koja povezuje studente i tvrtke koje nude poslove

Radi se o aplikaciji u kojoj studenti, nakon što se ulogiraju svojim AAI identitetom, mogu na jednom mjestu pratiti (i dobivati obavijesti) sve izvannastavne aktivnosti i poslove objavljene od strane partnerskih poduzeća

Ilustracija

 Antonio Guillem Fernández/Alamy/Alamy/Profimedia

Fakultet organizacije i informatike u suradnji s partnerima razvio je jedinstvenu aplikaciju koja direktno povezuje studente i poslodavce.

Aplikacija CPSRK, koja je razvijena je uz pomoć europskih sredstava, omogućuje informacije o stipendijama, natjecanjima, konferencijama, radionicama i posjetima poduzećima, uz mogućnost prijave u nekoliko klikova.

Autori projekta Study4Career su djelatnici Centra za podršku studentima i razvoj karijere, koji pomažu studentima FOI-ja da započnu s razvojem vlastitih karijera, uz suradnju Centra za razvoj programskih proizvoda i tvrtke Northwest Agency.

Radi se o aplikaciji u kojoj studenti, nakon što se ulogiraju svojim AAI identitetom, mogu na jednom mjestu pratiti (i dobivati obavijesti) o svim izvannastavnim aktivnostima, prilikama i poslovima objavljenima od strane partnerskih poduzeća.

Prijava na aktivnosti moguća je u svega par klikova putem aplikacije, a sve aktivnosti automatski se evidentiraju na studentskom profilu koji studentima služi kao digitalni CV putem kojeg se direktno povezuju s poslodavcima.

U aplikaciju poslodavci sami unose svoje aktivnosti koje su namijenjene studentima, a oni o tome dobivaju notifikacije putem e-maila, što im omogućuje da budu u toku sa svim aktivnostima od interesa.

Aplikacija ujedno omogućuje stvaranje velike baze kontakata bivših studenata, s kojima će FOI moći u budućnosti direktno komunicirati i moći ih aktivnije uključivati u daljnji rad Fakulteta.

Više od 70 poslodavaca s kojima CPSRK FOI ima dogovorenu suradnju u tekućoj akademskoj godini također ima svoje profile unutar aplikacije te im je omogućen uvid u profile studenata koji sudjeluju na njihovim aktivnostima.

Na FOI-ju ističu kako aplikaciju misle unaprjeđivati slušajući povratne komentare studenata i poslodavaca, kako bi ona postala "dnevni date site" na kojeg studenti redovito odlaze pogledati kako mogu unaprijediti svoju karijeru.

Dodajmo kako Europska unija podupire inovacije na temelju programa Obzor Europa za jačanje europskog istraživačkog prostora, osnaživanje europske konkurentnosti, usmjeravanje i ubrzavanje digitalne i zelene tranzicije, europskog oporavka, pripravnosti i otpornosti.

Zastupnici Europskog parlamenta donijeli su niz rezolucija kojima su dodatno ojačali investicijsku politiku EU-a, uključujući rezoluciju o sinergijama u svrhu inovacija i rezoluciju o strateškom inovacijskom programu Europskog instituta za inovacije i tehnologije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:23