SETCOR

Hrvatska tvrtka postala pružatelj cloud usluga za europsku znanstvenu zajednicu

OCRE će moći koristiti preko deset tisuća institucija, koje će se tako u potpunosti posvetiti svojoj primarnoj djelatnosti
Krešimir Jurić

ICT tvrtka Setcor postala je jedini hrvatski pružatelj usluga za europsku znanstvenu zajednicu u trideset i dvije zemlje putem OCRE projekta. Cilj projekta je ubrzati usvajanje rada u cloudu, okupljajući pružatelje cloud usluga i istraživačku te obrazovnu zajednicu, putem "ready-to-use" ugovora. Uz Setcor, neke od uključenih platformi omogućavaju vodeće svjetske i europske tvrtke kao što su Google, Microsoft, Amazon, IBM, Oracle i T-Systems.

- Cloud rješenja su idealna za istraživačku i obrazovnu zajednicu jer svim uključenim institucijama omogućavaju alate potrebne za znanstveni rad. OCRE će moći koristiti preko deset tisuća institucija, koje će se tako u potpunosti posvetiti svojoj primarnoj djelatnosti, poput razvoja novih tehnologija ili lijekova, umjesto da traže i odabiru odgovarajuće ICT usluge. Setcor ima iznimno iskustvo u pružanju takvih usluga, a već je četiri godine i dio GÉANT-a, europske akademske računalne mreže - izjavio je Krešimir Jurić, direktor prodaje tvrtke Setcor.

Znanstvenici iz zemalja poput Švedske, Švicarske, Ujedinjenog Kraljevstva, Austrije i Francuske moći će koristiti Setcorove IaaS, PaaS i SaaS usluge To uključuje korištenje kompletne računalne infrastrukture, od servera do podatkovnog centra, bez ulaganja u vlastitu opremu, korištenje aplikacija bez brige za licence i održavanje te platformu za razvoj web aplikacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:25