STUDENAC U EKSPANZIJI

Jedan od najstarijih hrvatskih trgovačkih lanaca otvara distribucijski centar u Velikoj Gorici

Na 36 tisuća četvornih metara zapošljavat će 500 ljudi

Trgovački lanac Studenac

 Tom Dubravec/Cropix

Trgovački lanac Studenac iduće godine planira otvoriti novi distribucijski centar u Velikoj Gorici, na površini većoj od 36 tisuća četvornih metara. U konačnici, u centru bi se trebalo zaposliti oko 500 novih djelatnika, objavili su iz Studenca.

Studenac trenutačno upravlja središnjim distribucijskim centrom u Dugopolju te regionalnim skladištima u Zadru, Dubrovniku, Pazinu, Zagrebu i Kutini. Ističu da će rješenja koja će implementirati u novom centru u Velikoj Gorici osigurati najveću moguću učinkovitost lanca opskrbe. Naime, objekt će biti opremljen novim sustavom upravljanja skladištem (WMS), koji će integrirati sve operacije te automatskim sustavom nadopune, koji će optimizirati razinu zaliha u cijeloj mreži. Također, uključivat će ekološki prihvatljiva rješenja, poput sveobuhvatnog sustava upravljanja otpadom i solarnih panela na krovu.

"Izgradnja novog distribucijskog centra, čije otvaranje planiramo u drugom kvartalu 2025. godine, još je jedan značajni iskorak u našem poslovanju. Dobro optimiziran opskrbni lanac jedna je od konkurentskih prednosti Studenca, i na njoj ćemo temeljiti daljnji razvoj naše mreže susjedskih trgovina", istaknuo je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Projekt se provodi u suradnji s tvrtkom Log Expert i uz podršku konzultantske kuće Graphene Partners, specijalizirane za savjetovanje u upravljanju lancem opskrbe.

Kao što je poznato, Studenac je od 2018. u vlasništvu fonda kojim upravlja tvrtka Enterprise Investors, jedan od najvećih investicijskih fondova privatnog kapitala u Srednjoj i Istočnoj Europi. Iz kompanije podsjećaju da su u proteklih šest godina više nego utrostručili svoju mrežu trgovina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 13:43