ONLINE PREDATORICA

PREDSTAVLJALA SE KAO MUŠKARAC PA SLIKE KORISNIKA S GRINDRA SLALA NJIHOVOJ OBITELJI Lažno ih je optuživala, slala im napaljene muškarce na vrata...

 Profimedia, Alamy

Jedna je žena završila u zatvoru nakon što se na Grindru, mobilnoj aplikaciji za pronalaženje partnera naročito popularnoj među gej populacijom, predstavljala kao muškarac i onda osjetljive materijale koje je dobila od drugih korisnika dijelila dalje, piše Independent.

Yannick Glaudin to je činila iz osvete nakon što je jedan muškarac kojeg je upoznala na Gridru obustavio svaki kontakt s njom.

Ona je potom nage fotografije korisnika slala njegovoj obitelji, prijateljima i kolegama, kao i širila o njemu lažne informacije.

Glaudin (31) je osuđena na 13 mjeseci zatvora.

Tužitelj John McNamara rekao je pred sudom kako je žena koristila pseudonim Steven St Pier, a prvu žrtvu je na aplikaciji upoznala u svibnju 2017.

Par je razmijenio brojeve telefona, e-mail adrese pa čak i životopis.

'Tijekom tog perioda, muškarac je optuženoj poslao brojne intimne fotografije', kazao je McNamara.

Međutim, kad je prekinuo svaki kontakt s Glaudin jer je posumnjao u njezin identitet, počelo je maltretiranje.

Mjeseci zlostavljanja počeli su tako što je Glaudin počela žrtvine intimne fotografije i videa slati njegovim prijateljima, pa čak i očuhu.

Glaudin, inače Francuskinja nastanjena u Londonu, intenzivirala je svoje napade kad je muškarac na kojeg se namjerila počeo izlaziti s novim partnerom.

Tada je kontaktirala i njegovog novog dečka te o njemu iznosila lažne tvrdnje.

U ožujku 2018. muškarca je prijavila organizaciji Crimestoppers tvrdeći da ima dokaze da ovaj zlostavlja jednog dječaka te se bavi prostitucijom.

Ostale poruke sugerirale su da je glava njegovog partnera ucijenjena

Napadnutima su na kućna vrata nekoliko puta dolazili neki drugi muškarci u potrazi za seksom i to, kako su rekli, nakon što su razgovarali s nekim tko im se predstavio prvim imenom žrtve.

'Optužila me da sam pedofil, predstavljala se kao ja i kao moj partner na online aplikaciji, dovela mi na vrata potpune strance koji su zahtijevali seks, fotografirala moju kuću...', kazao je zlostavljani muškarac te to čitavo iskustvo nazvao 'paklom na zemlji'.

Glaudin se na sudu izjasnila kao kriva, no potom je pobjegla u Francusku. U siječnju je ipak uhićena i prebačena natrag u Veliku Britaniju gdje joj je počelo suđenje.

'Teško je shvatiti zašto ste radili to što ste radili. Može se jedino pretpostaviti da vas ja gonio snažan osjećaj ljubomore i želje za osvetom', kazao je sudac.

Osuđena je na godina dana zatvora za dijeljenje privatnih fotografija i videa s izričitom zlom namjerom, a dodatna četiri mjeseca dobila je uhođenje i maltretiranje.

Također, dobila je doživotnu zabranu približavanja žrtvama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:22