SHOPPING PATROLA

Maknite košare i lavore... Evo kako praktično iskoristiti (i uljepšati) prostor ispod umivaonika

 IKEA
Samostojeći ormarić za kupaonicu savršeno je rješenje za neiskorišteni prostor, a prije šopinga obavezno sve dobro izmjerite

"Treba nam ormarić za pod lavabo", kažem suprugu koji već sluti novi odlazak u njemu mrzak trgovački centar. "Daj ne izmišljaj, ne postoji ormarić za pod lavabo", nezainteresirano mi dobacuje kao da ne zna da ću mu sad izguglati, objasniti i detaljno opisati što je "ormarić za pod lavabo", i to putem dnevnih novina.

Dakle, riječ je o ormariću ili policama koji su posebno dizajnirani kako bi stali ispod umivaonika i eventualno sakrili slivnik. U ovom slučaju ne mislimo na kupaonske elemente s umivaonikom koji su zidni ili ugradbeni, nego na praktična i brza rješenja u vidu samostojećih ormarića ili polica.

Jasno je da zbog specifičnih uvjeta vlage i topline koji vladaju u kupaonicama morate voditi računa o materijalu, osobito o nogicama. Izbjegavajte ivericu ili birajte onu koja je tretirana specijalnim premazima. Važno je da ormarić ili polica imaju povišene nogice, a ne da budu u potpunosti na podu radi raznih poplava i nezgoda s vodom do kojih može doći u kupaonici.

Prije kupnje valja izmjeriti visinu umivaonika, cijevi, sifona, i svega što se nalazi u području na koje treba doći ormarić. Razmislite i o namjeni, odnosno o stvarima koje želite držati ovdje. Ako je riječ o sredstvima za čišćenje, izaberite zatvoreni ormarić kojemu možete podešavati police. Ako, pak, trebate staviti stvari kao što su ručnici, šminka, parfemi i druge stvari koje su estetski ljepše, slobodno izaberite otvorene police, ali svakako ih nemojte pretrpavati radi prozračnijeg i čišćeg dojma.

U NAŠIM TRGOVINAMA

Postoje razne varijante koje možete odabrati, pa prilagodite izgled stilu i sveukupnom ambijentu vaše kupaonice. Vodite računa o dimenzijama koje vam stanu u prostor, te naravno o budžetu - ormarići uglavnom stoje nekoliko stotina kuna.

Emmezeta

Mahe Tendance baza za umivaonik
Cijena: 420 kn
Dvoja klizna vrata + otvor, kombinacija bambusa i MDF-a, natur boja.
Dimenzije: 60 x 30 x 70cm
Težina: 9 kg
Materijal: bambus
www.emmezeta.hr

image
Emmezeta
IKEA

RÖNNSKÄR polica za umivaonik, crna
Cijena: 149,90 kn
Dobro rješenje kad je prostor ograničen. Dizajnirao: Jon Karlsson.
Dimenzije: širina 57 cm; dubina 42 cm; visina 70 cm
Težina: 4.80 kg
Materijal: čelik, pigmentirani epoksidni/poliesterski premaz u prahu
www.ikea.hr

image
IKEA
Bauhaus

Madera kupaonski ormarić
Cijena: 399 kn
Kombinacija antracita i tople nijanse drva. Omogućava prostor za spremanje raznog pribora. Jedna vrata, tri otvorene police.
Dimenzije: 65 x 33 x 60 cm
Težina: 13 kg
Materijal: Antracit-svijetli hrast
www.bauhaus.hr

image
Bauhaus
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 21:28