SHOPPING PATROLA

Idealni su za popodnevno drijemanje, ali nisu kutne garniture i trosjedi. Evo o čemu je riječ...

 shutterstock
Ovaj komad namještaja danju funkcionira kao sofa, a noću postaje krevet. Savršeni su za gostinjske sobe i urede...

Što je točno dnevni krevet?

Većina dizajnera interijera slaže se da je riječ o komadu namještaja koji funkcionira kao sofa danju, a krevet noću, bilo da se razvlači ili ne.

No, pod tu definiciju ne spadaju masivne kutne garniture, nego manji komadi namještaja koji često tvore kutke za odmaranje, odvojene od "glavnog" trosjeda ili garniture u kući.

Dnevni kreveti često su omeđeni s tri strane drvenom ili tapeciranom ogradicom. Osim dvostruke funkcije sofe i kreveta, dnevni krevet može biti jednostavno - i samo mu ime govori - komad koji služi isključivo za dnevni odmor ili opuštanje.

Svestrani dnevni krevet mnogo je elegantniji od futona, iako postiže istu svrhu: idealno je mjesto za ležanje tijekom dana i drijemanje poslijepodne.

Dnevna postelja multifunkcionalni je komad namještaja, savršen za manje prostore ili prostore koji moraju imati fleksibilnu upotrebu. To može biti dodatni kauč i, prema potrebi, rezervni krevet za dvije osobe.

Uz sve navedeno, dnevni kreveti savršeni su za gostinjske sobe i urede, ili prostor koji mora biti oboje, kao i podrume, spavaće sobe za "prespavanac" za djecu... Svestrani komad za mnogo namjena, pogotovo ako se odlučite za varijantu s ladicama za dodatni skladišni prostor.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Ako će vaš dnevni krevet češće biti "noćni krevet", povedite računa o madracu i svakako prije kupnje izmjerite prostor u koji treba stati razvučena verzija.

EMMEZETA

Dahlia dnevni krevet
Cijena: 999 kn
Metalni krevet crne boje s metalnom podnicom. Predviđen za madrac dimenzija 80 x 200 centimetara.
Dimenzije: 200 x 80 cm
Info: u cijenu nije uključen madrac
www.emmezeta.hr

image
Emmezeta
IKEA

HEMNES dnevni krevet
Dnevni krevet s tri ladice/dva madraca
Cijena: 3497 kn
Ima četiri funkcije: sofa, jednostruki krevet, bračni krevet i rješenje za odlaganje. Kombinira se s ostalim namještajem iz HEMNES serije.
Dimenzije: 80 x 200 cm zatvoren, 160 x 200 razvučen
Info: ima dva madraca, a kad je zatvoren, stoje jedan na drugom
www.ikea.hr

image
Ikea
JYSK

Dnevni krevet OKSVANG
Cijena: 3299 kn (po komadu)
Nauljeno FSC tvrdo drvo i aluminij. S vrlo debelim luksuznim jastucima s dugotrajnom, gusto tkanom navlakom od poliesterskih vlakana. Jastuci se mogu postaviti ili na naslon ili na rub kreveta. Može se koristiti na otvorenom.
Dimenzije: 180 x 90 cm
Info: nije na razvlačenje
www.jysk.hr

image
Jysk
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 18:13