DIRLJIVA PRIČA

NAKON ŠTO JE 12-GODIŠNJA TAYLOR UMRLA, RODITELJI SU PRONAŠLI PISMO 'Namijenila ga je 'budućoj sebi''

Kažu da je najgora nesreća koja vas može zadesiti - gubitak vlastitog djeteta. Tim i Mary Ellen Smith doživjeli su tu bol 5. siječnja 2014. godine, kada je njihova kći Taylor umrla nakon nagle upale pluća. Kada su spremali njezine stvari, njezini roditelji našli su nešto što ih je rasplakalo, ali i donijelo osmijeh na njihova lica.

Bilo je to pismo iz travnja 2013. koje je Taylor napisala 'odrasloj sebi', s uputama da pismo može otvoriti tek 13. travnja 2023. godine. Kako Taylor više nije bilo, Tim i Mary Ellen nisu mogli odoljeti znatiželji pa su zavirili među retke koji otkrivaju koliko je kreativna, optimistična i radosna zaista bila njihova kći.

U pismu je pisalo:

'Draga Taylor,

Kako ide? Život je prilično jednostavan sada (prije 10 godina). Vjerojatno je kasno za reći, no s obzirom da ovo pišem puno ranije, čestitam ti na maturi. Ako nisi završila školu, vrati se i pokušaj ponovno. Uzmi tu svjedodžbu! Jesi li upisala fakultet? Ako nisi, razumijem. Imala si dobar razlog. Ne zaboravi, danas je Alanin 11. rođendan. Čovječe, 11 već? U moje vrijeme, upravo je navršila jednu godinu. Nisam mogla biti na proslavi jer sam bila u Kentuckyju na misijskom putovanju. Nije me bilo samo šest dana!

Kad smo kod toga, kakav je tvoj odnos s Bogom? Jesi li se molila, čitala Bibliju i služila Bogu? Ako nisi, pokreni se i učini to sada! Ne zanima me što trenutno radiš, učini to! Njega su tukli, mučili i razapeli zbog tebe. Bezgrešnog čovjeka koji nikada tebi ni jednoj drugoj osobi nije učinio ništa nažao. Jesi li bila na još misijskih putovanja? Jesi li putovala negdje van države? A s avionom?

Jel' se 'Doctor Who' još uvijek emitira? Ako ne, trebala bi pogledati koju epizodu. Imaš li svoj stan već? Ako si na faksu, što studiraš? Trenutno želim biti odvjetnica. Jesi li nedavno bila u Dollywoodu? Sada im je najnovija atrakcija Divlji orao. baš je zabavno! Također, mislim da ću prodati svoj iPad i kupiti iPad mini, ne zaboravi svojoj djeci reći da smo stariji od tableta! Sjeti se da na iPadu imam neke crteže, pa im možeš pokazati.

Eto, mislim da je to sve. Ali sjeti se, prošlo je deset godina otkako sam ovo pisala. Mnogo stvari se dogodilo, dobrih i loših. Takav je život, moraš se s time nositi. S poštovanjem, Taylor Smith'

Njezini roditelji objavili su pismo na društvenim mrežama, a mnogi su ostali dirnuti.

Otac Tim Smith kazao je za NBC: - Želim da ljudi znaju kakva je sjajna osoba Taylor bila. Dobili smo puno pisama od ostalih roditelja koji su nam pisali kako ih je ovo potaknulo da još više vole i poštuju svoju djecu i da se vole međusobno. Ne mogu je vratiti, ali sam zahvalan da nas je inspirirala svojom pričom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 11:44