NAJLJEPŠA TURISTIČKA PREDSTAVNICA U POREČU!

FOTO Kristina Brkić (24): Zimi nosim revije u Londonu i Milanu, a ljeti sam i psiholog i trgovac i meteorolog

Porec, 190711.Kristina Brkic, manekenka, fotomodel i turisticka radnica. Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX

ZAGREB - Struje je malo bilo, a malo nije, grmljavina i ljetni pljusak ušutkali su cvrčke i s plaže potjerali dobrohotni turistički svijet da se, mokar i zbunjen, tiska u hotelskom predvorju.

- Gospođice, u katalogu piše da je na ovaj datum u vašem gradu sunce. Ja sam aranžman uplatio zbog sunca, a već dva dana pada kiša - požalio se stariji gospodin mladoj ženi koja je za pultom stajala odjevena u agencijsku uniformu.

Kad nema sunca...

- Evo, ja ću vam se sad nasmiješiti pa će vam to biti kao da je zasjalo sunce - ljubazno ga je pogledala i prirodnim trzajem ramena potkrijepila svoju izjavu.

Čovjek se nasmijao, a potiho sam se nasmijala i ja. Mlada žena zove se Kristina Brkić; zimi radi kao manekenka i model, nosi revije i snima po velikim europskim gradovima, a ljeti je turistička predstavnica agencije Riva Tours u Poreču.

S Kristinom smo se susreli prethodni dan u pauzi između jutarnje i popodnevne smjene u kojima obilazi osam hotela. Budući da tečno govori engleski i njemački, ta 24-godišnja djevojka zastupnica je za turiste iz Njemačke i Nizozemske.

- Zahtjevno je biti dobar turistički predstavnik. Potrebno je mnogo strpljenja. Ja sam im i meteorolog i prodavač i psiholog… Ovaj posao ne bih mogla raditi da ga ne obožavam - rekla je.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 08:00