NA JUTARNJI.HR

Pogledajte koncert Zagrebačke filharmonije inspiriran Beatlesima: ‘Ovo je zahvala medicinarima‘

Zagrebačka filharmonija
 Damir Krajac/Cropix
‘All you need is love‘ naziv je koncerta u OFF ciklusu kojim ćemo ih zagrliti i pružiti podršku

Zagrebačka filharmonija u Off ciklusu večeras je napravila posvetu slavnim Beatlesima, kao zahvalu zdravstvenim djelatnicima Zagreba i Hrvatske, koji svakodnevno ulažu goleme napore da se što prije ponovno vidimo.

Zagrebačka filharmonija, grad Zagreb, Obrtnička komora i medijski pokrovitelj Jutarnji list zahvaljuju svim zdravstvenim djelatnicima na nadljudskoj snazi i predanosti u pomaganju i liječenju svih građana u ovom teškom periodu Covid-19 pandemije.

Svima nam je potrebna ljubav, poruka je koju - parafrazirajući veliku uspješnicu slavnih Beatlesa - uz najnoviji koncert u Off ciklusu poručuje naš br. 1 orkestar, Zagrebačka filharmonija.

„Naša velika zahvala i glazbeni zagrljaj svakom liječniku, liječnici, medicinskoj sestri i tehničaru, svim volonterima i pomoćnom osoblju, koji su svoj život posvetili spašavanju nas.

All you need is love naziv je koncerta u OFF ciklusu kojim ćemo ih zagrliti i pružiti podršku onako kako najbolje znamo - vrhunskom glazbom.

image
Zagrebačka filharmonija i Beatles
Lisinski

Doći će i dan kada ćemo moći pozvati svakog od ovih hrabrih ljudi osobno na koncert Zagrebačke filharmonije.“, poručuje ravnatelj Mirko Boch.

Iako je izvorni program planiran znatno ambicioznije - s puno više sudionika, solista i glazbenika, Zagrebačka filharmonija nije odustala od plana da se koncert održi, barem u obliku prilagođenom aktualnim mjerama.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnao je splitski maestro Jure Bučević, a pridružili su mu se priznati glazbenici - gitarist Ivan Pešut, saksofonist Jošua Kovačević te pijanist Zvjezdan Ružić na pianotronu. Autor programa i svih aranžmana, glazbeni producent Olja Dešić najavio je pak nezaboravni doživljaj svjetski poznatih hitova na novi, simfonijski način.

Umjetnost ne poznaje granice ona uvijek pronalazi put.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 17:57