STREAMING PLATFORMA

Disney+ stiže u Hrvatsku 14. lipnja i donosi više od 900 filmova i 600 serija, evo i cijena

Ewan McGregor u seriji Obi-Wan Kenobi na Disney+

 Supplied By Lmk/Ipa-agency.net/Ipa/Profimedia/Supplied By Lmk/Ipa-agency.net/Ipa/Profimedia
Cijena mjesečne pretplate u Hrvatskoj će biti 7,99 eura, odnosno 79,90 eura ako se uzme godišnja pretplata

Kada streaming platforma Disney+ postane dostupna u Hrvatskoj 14. lipnja, u startu će biti dostupno više od 900 filmova, 600 serija iz starih kataloga te 180 novih originalnih sadržaja, najavljeno je na današnjoj virtualnoj konferenciji za medije.

Kao što je već otprije poznato, cijena mjesečne pretplate u Hrvatskoj će biti 7,99 eura, odnosno 79,90 eura ako se uzme godišnja pretplata. Kakhaber Abashidze, viši potpredsjednik Disneyja i generalni direktor za medije za središnju i istočnu Europu predstavio je kako će platforma funkcionirati u 42 nove zemlje u koje dolazi ovog ljeta. Cijela platforma zapravo je raščlanjena na šest glavnih vertikala - Disney, Marvel, Pixar, Star Wars, National Geographic i Stars.

Nabrajati sve serije i filmove koji će se moći gledati na Disney+ pomalo je bespredmetno jer bi zauzelo previše vremena i mjesta. No, spomenimo da je dobra vijest za hrvatske gledatelje što će dosta kvalitetan katalog serija u produkciji Hulua (koji je u vlasništvu Disneyja) sada napokon ranije biti dostupan na našem tržištu. Primjerice, u tu kategoriju spadaju serije "Only Murders in the Building" ili "The Dropout". Osim obilja novih serija, u katalogu će biti veliki broj starih uspješnica kao što su "Lost" i "Grey's Anatomy" i mnoge druge.

Kao "šlager" u sklopu vertikale Marvela prilikom lansiranja platforme najavljena je serija "Moon Knight" s Oscarom Isaacom, a u sklopu Star Warsa odmah će biti dostupne prve četiri epizode nove serije "Obi Wan Kenobi", dok će ostale dolaziti na Disney+ u isto vrijeme kao i u ostatku svijeta. Naravno, bit će dostupne i obje sezone "The Mandaloriana" te prva sezona "The Book of Boba Fett". Odmah od 14. lipnja moći će se gledati svi poznati naslovi iz kataloga Marvela i Star Warsa, a uskoro slijede i "Pinocchio", "Hocus pocus", "Lightyear", "Thor: Love and Thunder", "I'm Groot"... Svake se godine očekuje više od 100 novih filmova, serija i drugih emisija.

image

Ilustracija

Riccardo Milani/Hans Lucas Via Afp

Najavljeni su - u sklopu Starsa - i nova serija "Kardashians", zatim "Pam & Tommy", serija o Pameli Anderson i Tommyju Leeju u produkciji Setha Rogena. Ogromni katalog National Geographica također će biti prenesen na Disney+ (što to znači za egzistenciju National Geographica na brojnim IPTV platformama poput MaxTV-a ili A1 TV-a na predstavljanju nije objašnjeno). Disneyjev je plan do 2024. lansirati 60 lokalno produciranih sadržaja (to se, doduše, odnosi na cijelu regiju EMEA - Europe, Middle East, Africa).

Što se tiče možda i najvažnijeg pitanja kada je riječ o hrvatskim gledateljima - naime, titlovanja i sinkronizacije sadržaja - odgovore na to morat ćemo još malo pričekati. Na predstavljanju je samo najavljeno da na Disney+ trenutačno postoje titlovi na 33 jezika, a da će uskoro ta brojka narasti na 43. Koji su to jezici i je li među njima hrvatski nije rečeno. Sinkronizacija (što je posebno važno za dječje animirane filmove) nije uopće spomenuta.

Sama aplikacija moći će se koristiti na 20 jezika, što će uskoro narasti na 29, ali opet nije poznato hoće li hrvatski biti jedan od njih. Sučelje će biti poznato svakome tko je ikada koristio ijednu sličnu streaming platformu. Neograničeno će se moći preuzimati sadržaj na 10 uređaja, kroz 7 različitih profila, a istodobno će se moći gledati na četiri različita uređaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:25