DIONICE I DALJE PADAJU

JPMorgan povećao procjenu gubitka zbog greške u trgovanju na 5,8 milijardi dolara od početka godine

JPMorgan je svejedno ishodio kvartalnu neto dobit od 4,96 milijardi dolara, što je 8,7% manje nego u istom kvartalu prošle godine
 AP

JPMorgan Chase povećao je procijenjeni iznos svog gubitka uslijed nedavnih pogrešaka u trgovanju na 5,8 milijardi dolara od početka godine, dok je u svibnju CEO Jamie Dimon objavio da se radi o 2 milijarde dolara. Menadžeri za složene investicije koji su skrivili pogreške u trgovanju su otpušteni bez otpremnine, a odgovorni trgovci bi mogli izgubiti dvije godine prihoda i također dobiti otkaz, najavio je investicijski div.

Samo u drugom kvartalu gubici su iznosili 4,4 milijarde dolara. No unatoč lošim rezultatima investicijskog dijela poslovanja, JPMorgan je svejedno ishodio kvartalnu neto dobit od 4,96 milijardi dolara, što je 8,7% manje nego u istom kvartalu prošle godine.

Ipak, banka će revidirati svoje kvartalne rezultate jer je ostvarila 459 milijuna dolara dobiti manje nego što je prvotno mislila. Otkad je javnost saznala za divovske gubitke JPMorgana, banka je izgubila 15% svoje tržišne vrijednosti .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 10:43