Mandatory Credit: Photo by Chris Jackson/WPA Pool/Shutterstock (14257996o)
Prince William, Prince of Wales arrives for a visit to The Lord High Admiral‘s Divisions at Britannia Royal Naval College on December 14, 2023 in Dartmouth, England. His Royal Highness attended a training course at the Britannia Royal Naval College in 2008, following on from his father, His Majesty The King and his grandfather the late Duke of Edinburgh, who both passed through the college.
Prince William attends The Lord High Admiral‘s Divisions, Dartmouth, UK - 14 Dec 2023

 CHRIS JACKSON/WPA POOL/SHUTTERSTOCK CHRIS JACKSON/WPA POOL/SHUTTERSTOCK
vraća se na posao

I prije no što se znalo za kraljevu bolest, odlučeno je da će ga princ William zamijeniti na važnom događanju

Princ od Walesa, dodijelit će odličja zaslužnim građanima u dvorcu Windsor umjesto svog oca Charlesa, dok će njegova supruga Kate odmarati nakon nedavno izvedenog abdominalnog zahvata.

Princ od Walesa, dodijelit će odličja zaslužnim građanima u dvorcu Windsor umjesto svog oca Charlesa, dok će njegova supruga Kate odmarati nakon nedavno izvedenog abdominalnog zahvata.

Samo nekoliko sati prije no što je Buckinghamska palače objavila kako je kralju Charlesu III dijagnosticar karcinom, već je bilo poznato kako će ga u nekim dužnostima zamijeniti njegov sin, princ William. Naime, još otkako mu se otac, kralj Charles i supruga, Catherine, princeza od Walesa, oporavljaju svatko od svog operativnog zahvata, princ William preuzeo je dio posla od svog oca. Osim toga, pokušava čim više vremena provesti u svom domu, odnosno u Adelaide Cottageu u sklopu imanju dvorca Windsor. Upravo ondje se oporavlja njegova supruga nakon bolničkog liječenja, ali i živi njihovo troje djece. Princ od Walesa stoga je odbio prijedlog da odgode otprije predviđene investiture, odnosno dodjelu priznanja i odličja zaslužnim građanima, stoga se princ, 7. veljače, vraća na posao.

image

Sa suprugom i djecom na službenoj proslavi kraljičinog rođendana 2022.

STEPHEN LOCK/CPNA POOL/SHUTTERSTOCK

Zamijenit će kralja Charlesa na važnoj ceremoniji u dvorcu Windsor, odnosno dodijeli odličja i izražavanja zahvalnost sugrađanima koji su se istaknuli na raznim poljima, od umjetnosti i humanitarnog rada do diplomatskih i vojnih, javlja People. Navečer će William biti domaćin dobrotvornoj udruzi čiji je pokrovitelj već četiri godine. Riječ je o godišnjoj gala večeri na kojoj se prikupljaju sredstava za zračnu ambulantu. Princ William koji je ranije radio kao pilot zračne ambulante u istočnoj Angliji, stoga su mu poznati problemi s kojim se nosi ta služba u cijeloj zemlji.

image

S Kate u Škotskoj u studenom 2023. godine

JANE BARLOW/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Za to vrijeme Kate će se odmarati dok se potpuno ne oporavi od nedavno izvedenog abdominalnog zahvata. Informaciju o tome da je princeza od Walesa tijekom nedavnog boravka u bolnici London Clinic, navodno bila u induciranoj komi, palača je oštro opovrgnula. Koliko je poznato, odnosno kako javljaju relevantni britanski mediji, princeza se oporavlja prema planu. Otkako se u travnju 2011. udala za Williama, savjesno obavlja dužnosti u kraljevskoj obitelji i odgaja troje djece. Sada je prvi put na bolovanju, stoga joj nitko ne zamjera što je zdravlje stavila na prvo mjesto.

Linker
26. travanj 2024 03:59