Oporavak u bolnici

Princ William stigao kod Kate, Britanci zabrinuti da bi oporavak mogao prekinuti važnu tradiciju

Princ William je od 2010. predsjednik Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti dok je Kate postala zaštitni znak dodjele BAFTA-a zbog svojih modnih izričaja, ali sada bi sve moglo biti drugačije.

Dodjelu prestižnih nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti, mogao bi zasjeniti izostanak omiljenog lica - Catherine, princeze od Walesa čije se pojavljivanje na crvenom tepihu sa suprugom, princem Williamom, prethodnih godina dočekivao s jednakim, ako ne i većim nestrpljenjem i uzbuđenjem kojim su se iščekivale holivudske zvijezde. Razlog zbog kojeg Kate 18. veljače ove godine vjerojatno neće moći prisustvovati 77. dodjeli nagrada BAFTA, jako je zabrinuo njene sunarodnjake. Sada, pak, s pomiješanim osjećajima očekuju nove informacije Kensingtonske palače o njezinom stanju nakon nedavne operacije abdomena. Mnogi se pitaju zašto će se, nakon operacije u The London Clinic, jednoj od najpoznatijoj privatnih bolnica u britanskoj prijestolnici - u kojoj se svojedobno liječili princ Philip, suprug pokojne kraljice Elizabete te kraljičina sestra, princeza Margaret – oporavljati čak deset do četrnaest dana? O čemu god se radilo, princeza će nakon tog razdoblja biti puštena iz bolnice na oporavak kod kuće, dok se njen povratak u javnosti očekuje iza Uskrsa.

image

Princ William i princeza od Walesa u senzacionalnoj, ‘recikliranoj‘ haljini

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Princeza od Walesa trenutno ima najbolju moguću skrb, a bolničke dane krati joj i suprug, princ William koji je snimljen kako dolazi u posjet samo dan nakon što je palača izvijestila da je Catherine bila na operaciji. Princ je u bolnicu stigao u pratnji osiguranja, a svoju će suprugu posjećivati i u danima koji slijede.

image

Princ William u bolnicu je stigao u pratnji osiguranja

HENRY NICHOLLS AFP

Inače, budući da princ William od 2010. predsjedava Britanskom akademijom filmske i televizijske umjetnosti, njegov dolazak sa suprugom bio je oduvijek vrhunac glamurozne večeri. O kreacijama koje je Kate tim prigodama nosila, pričalo se danima. Dizajneri čije bi večernje haljine nosila, pucali su od ponosa jer je njena urođena elegancija postala modni zaštitni znak BAFTA-e. Prošle godine nosila je, primjerice, bijelu haljinu Alexandera McQueena prerađenu iz kreacije koju je odjenula 2019. godine, s dodanim rukavom. Imala je efektne, crne rukavice i torbicu Jimmyja Chooa.

image

Na dodjelu BAFTA u veljači 2018. sa suprugom je došla u visokoj trudnoći s princem Louisom

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

A sada bi princ William na dodjelu u Kraljevsku festivalsku dvoranu, u sklopu londonskog Southbank Centra, mogao doći sam, što The Mirror opisuje kao otklon od tradicije. S druge strane, cijelu naciju dirnula je Kateina gesta kojom je pokazala da i u izazovnom razdoblju misli na preuzete dužnosti i pokroviteljstva.

"Princeza od Walesa želi se ispričati svima koji su zabrinuti zbog činjenice da mora odgoditi svoje nadolazeće angažmane. Raduje se što skorijem povratku na posao," stoji u nedavno objavljenom priopćenju Kensingtonske palače.

image

Princezini roditelji, Carole i Michael Middleton

WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Dakako, princ William svoje obaveze već je sveo na minimum: želi biti uz suprugu i posvetiti se djeci, kćeri Charlotte i sinovima Georgeu te Louisu. Uz princezu su njezini roditelji Carole i Michael Middleton te princezin brat James, dok se sestra Pippa i njen suprug James Matthews brinu da u Adelaide Cottageu u sklopu posjeda Windsor, domu Kate, Williama i njihove djece, sve funkcionira kako treba, otkriva Daily Mail. Zapravo, složna obitelj Middleton izmjenjuje se u posjetama Kate, i brizi za djecu.

image

Pippa Middleton sa suprugom Jamesom Matthewsom

BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK

Svi se u Velikoj Britaniji nadaju da će sve dobro proći, a ljubimica nacije vratiti se dužnostima, baš kao i kralj Charles, čiji su odlazak u bolnicu zbog zahvata na prostati, sunarodnjaci dočekali kao šokantan udar groma iz vedra neba. Ništa nije ukazivalo na to da kralj ima problem sa zdravljem. Prvi put u novijoj povijesti, vladar i još jedan visoko pozicioniran član kraljevske obitelji, našli su se u bolnici, u istom razdoblju.

Linker
21. travanj 2024 20:13