Sienna Miller s ocem Edwinom Millerom i njegovom partnericom June

 ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK
SVE MU JE GORE

Više ne može samostalno čitati: Niti ljubav kojom je okružen ne pomaže ocu Sienne Miller

Slavna glumica i model u New Yorku je posjetila oca koji se već godinama nosi s posljedicama teškog neurološkog degenaritivnog poremećaja.

Slavna glumica i model u New Yorku je posjetila oca koji se već godinama nosi s posljedicama teškog neurološkog degenaritivnog poremećaja.

Holivudska zvijezda Sienna Miller prošlog je vikenda u New Yorku posjetila svoga oca Edwina Millera, trgovca umjetninama, koji se već šest godina bori s posljedicama Parkinsonove bolesti. I saznala da u njegovom slučaju ne pomaže niti ocean ljubavi kojom je okružen, te da se njezinom dragom tati zdravlje, nažalost, pogoršalo.

Vrhunski intelektualac koji je nakon karijere u bankarstvu pokrenuo vlastiti privatni biznis, orijentiravši se najviše na umjetnine Dalekog istoka, više nije u stanju samostalno čitati, što je za njega veliki osobni poraz i najgora manifestacija te teške progresivne bolesti.

image

Sienna i Edwin Miller na dodjeli Oscara 2015.

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Sienna Miller rođena je u New Yorku 28. prosinca 1981. godine, kao druga kći Edwina i Josephine Miller, bivšeg modela, osobne asistentice Davida Bowieja i menadžerice filmskog i kazališnog Instituta Leeja Strasberga u New Yorku. S roditeljima i tri godine starijom sestrom Savannah Miller, modnom dizajnericom specijaliziranom za vjenčanice, kao 18-godišnja djevojčica se preselila u London, gdje se školovala i započela glumačku karijeru.

Otac je svoju kćer poticao i podržavao u svim njezinim, ne samo umjetničkim nastojanjima, a nitko nije bio sretniji od njega kad je Sienna Miller je prema izboru modnog časopisa Vogue 2004. proglašena djevojkom godine. Svoju je kćer pratio na crvenim tepisima i holivudskim premijerama i nikad nije krio koliko se ponosi njezinim uspjesima na glumačkoj i modnoj sceni.

image

Sienna Miller s ocem na njujorškoj premijeri ‘The Irishmana‘ 2019.

MARION CURTIS/STARPIX FOR NETFLIX/SHUTTERSTOCK

Bio je presretan i kad je Sienna Miller 7. srpnja 2012. rodila kćerkicu Marlowe Sturridge, koju je dobila u vezi s bivšim zaručnikom, glumcem Tomom Sturridgeom. S obzirom da da je Marlowe od mame naslijedila i stas i stav, što je bilo vidljivo od njezinog najranijeg djetinjstva, samo je pitanje trenutka kad će i ona zablistati na modnoj pisti i pred kamerama.

"Nismo izdržali zajedno, ali Tom je i nakon prekida moj najbolji prijatelj", opisala je Sienna Miller oca svoje kćeri u razgovoru za modni magazin Harper‘s Bazaar prije šest godina. Bilo je to baš u vrijeme kad je njezin otac doznao da boluje od progresivnog poremećaja središnjeg živčanog sustava, što je puni naziv njegove neurološke degenartivne bolesti s čijim se posljedicama sve teže nosi.

Linker
28. travanj 2024 22:39