PRIVATNI ALBUM
OČARAO GLEDATELJE

Razgovarali smo sa Sergejem Božićem, tenorom koji je rasplakao naciju: "Suze su znak da sam napravio posao kako treba"

Riječki pjevač Sergej Božić nastupom u The Voice Hrvatska prometnuo se u nacionalnu zvijezdu, a iz publike su za njega navijale mama Endrea, sestra Nea te najbolje prijateljice.

Riječki pjevač Sergej Božić nastupom u The Voice Hrvatska prometnuo se u nacionalnu zvijezdu, a iz publike su za njega navijale mama Endrea, sestra Nea te najbolje prijateljice.

Nacija se gušila u suzama nakon njegove izvedbe pjesme "Ružica si bila" Bijelog dugmeta u prvoj emisiji četvrte sezone The Voice Hrvatska, a video njegovog nastupa u svega 48 sati pregledan je više od 245 tisuća puta. Sergej Božić zahvaljujući tom nastupu prometnuo se u nacionalnu senzaciju, a 19-godišnji Riječanin za mentoricu je odabrao Vannu, koju je njegova izvedba ostavila bez riječi. "Ne mogu biti zadovoljniji, ispalo je bolje nego što sam mogao i zamisliti, od slike i tona do reakcija članova žirija i publike", priča Sergej Božić, koji je ljetos koncertom u Mramornoj dvorani riječke Guvernerove palače maturirao solo pjevanje. Rođen je 28. svibnja 2004., odrastao na Krku i u Rijeci, a u studiju na Prisavlju iz publike su za njega navijale mama Endrea, sestra Nea, te Mia Orman i Hanna Prskalo, Sergejeve najbolje prijateljice iz osnovne škole.

image

Sergej Božić

PRESS

Što vama znači glazba?

- Glazba je veliki i jako važan dio mog života: sviram klasičnu gitaru, klavir i pjevam, odrastao sam uz glazbu i ne mogu zamisliti život bez nje.

Po čemu ćete pamtiti svoj prvi nastup u showu The Voice Hrvatska?

- Definitivno po jako velikoj tremi, te po reakcijama Vanne i Dine Jelusića, te Urbanovim komentarima. Sve je bilo okej dok me nisu prozvali da se pripremim za izlazak na scenu i tada me uhvatila panika. Da se smirim počeo sam duboko disati i nastup odradio na autopilotu. A Vannino okretanje me emotivno potpuno izbacilo iz takta, što mi se vidi na licu na snimci nastupa.

image

Na maturalnom koncertu u Guvernerovoj palači

PRIVATNI ALBUM

Izabrali ste Vannu koju ste rasplakali do suza: plaču li inače ljudi na vašim nastupima?

- Da, to mi je cilj kad izvodim osjećajne pjesme kao što je bila ova, to je znak da sam napravio posao kako treba. Vanna mi je inače ogroman uzor i zato sam izabrao da budem u njezinom timu, tu nije bilo dileme.

image

Sergej je odrastao na Krku

PRIVATNI ALBUM

Koga ste sve od članova žirija slušali uživo na koncertima?

- Davora Gopca sam ljetos slušao u Krku, a bio sam i na Urbanovom koncertu. Vannu i Dinu još nisam imao priliku gledati, ali mlad sam, pa će još biti prilika.

Zadnji koncert na kojem ste se dobro proveli?

- Lani na Severini na Ljetnoj pozornici u Opatiji, to je bio pravi spektakl.

image

Sergej Božić

PRESS

Jeste li imali dilema oko prijave za show?

- Da. Prijavnica mi je ispunjena stajala otvorena dva tjedna na sučelju laptopa, a poslao sam je pola sata prije roka za zatvaranje prijava. Ne znam što je presudilo, ali mi je jako drago da sam to napravio, opet na autopilotu.

Tko se brine za vaš styling?

- Sam se brinem za styling i zato obećavam da ćete u showu upoznati sva moja lica, sve frizure i odjevne kombinacije, koje će biti jako različite.

Kako ste odabrali pjesmu?

- "Ružica si bila" mi je jako draga pjesma, znao sam da je mogu iznijeti i nadao sam se da će se svidjeti mentorima.

image

U osnovnoj školi debitirao je u operi "Werther" u riječkom HNK Ivana pl. Zajca

PRIVATNI ALBUM

Od koga ste najviše naučili o pjevanju?

- Zahvalan sam što su moje profesorice Ingrid Haller, Lidija Horvat Dunjko, Katarina Jurić i Slađana Čolović bile uz mene u raznim fazama mog odrastanja i svaka od njih mi je na svoj način mnogo pomogla. I nisu bile jedine...

Tko je otkrio vaš lirski tenor?

- Profesorica gitare Slađana Čolović je shvatila kako je moja ljubav prema gitari mnogo manja od ljubavi prema pjevanju. Ona me usmjerila prema solo pjevanju.

Živite između Krka i Rijeke: zašto volite Krk, a zašto Rijeku?

- Na Krku sam živio do polaska u osnovnu školu, na otoku provodim ljeto i u srcu mi je zbog doživljaja iz najranijeg djetinjstva, te zbog plaža i mora. A Rijeka mi je pružila mogućnosti kakvih na otoku nema.

image

Sa sestrom Neom

PRIVATNI ALBUM

Jeste li jedini umjetnik u obitelji?

- Jedini pjevam. Jedna sestrična mi je slikarica, druga voli glumu, a pet godina mlađa sestra bavi se plesom.

Vidite li svoju budućnost u zabavnoj glazbi ili na opernim pozornicama?

- Vidim se u mjuziklima. Operno solo pjevanje bih u svakom slučaju želio diplomirati, a čime ću se na kraju baviti manje je bitno, jedino je bitno da bude riječ o glazbi.

image

Glazbenu karijeru je započeo s gitarom u ruci

PRIVATNI ALBUM

Što su vam najveći gušti osim glazbe?

- Hrana mi je veliki gušt, a za ljubav prema hrani je kriva mama koja odlično kuha. A počeo sam i sam kuhati za sebe i prijatelje, volim eksperimentirati u kuhinji, u tome uživam.

Kako su vam roditelji odabrali ime?

- Mama mi je rekla da je oduvijek znala da će joj se sin zvati Sergej. Jako je moćno i uvjeren sam da mi - pristaje.

image

S mamom Endreom

PRIVATNI ALBUM

Iz kakve ste obitelji?

- Mama Endrea se bavi turizmom, tata Romeo je ličilac, a sestra Nea je učenica osmog razreda.

Gdje se vidite za 10 godina?

- U glazbi i na pozornici - što većoj, to bolje.

image

Sergej Božić i Vanna

DARIO NJAVRO/HRT
Linker
26. travanj 2024 04:03