‘SPOMENAR‘

Četvrta pjesma ove godine, uspješne suradnje i nadolazeći album: Poslušajte rad Josipa Palamete

Naglasio je da mu je ‘Spomenar‘ jedna od najdražih pjesama koje je napisao, a nastala je tijekom ljeta ove godine

Josip Palameta

 Neja Markicevic /Cropix

"Sjećanju se opirem, ime ti ne spominjem, danas pišem novi spomenar“ - stihovi su pjesme “Spomenar”, ujedno četvrte pjesme koju je mladi glazbenik Josip Palameta objavio ove godine.

image

Josip Palameta

Neja Markicevic /Cropix

- U spomenarima čuvamo život i pišemo misli, planove i iskustva. Istina, nije se uvijek lako vratiti u prošlost i ponovno prolaziti kroz nešto što bismo najradije zaboravili, ali kakva god ona bila, dobra ili loša, iskustva nas jednako razvijaju i uče bitnim stvarima koje nam pomažu u osobnom razvoju. Prošlost, naročito zapisana na komadu papira ima moć da nas vrati i u neka vremena koja bi možda nabolje bilo zaboraviti, ali ne ide to uvijek tako lako - ističe mladi autor.

Palameta je naglasio da mu je "Spomenar" jedna od najdražih pjesama koje je napisao, a nastala je ljetos.

- Nastala je u pola sata, iz glave, a radio sam s izvanrednom ekipom. Kada radite s ljudima s kojima se razumijete, stvari se same događaju od sebe - istaknuo je Josip i dodao kako "ne bi to ni za što mijenjao".

image

Josip Palameta

Neja Markicevic /Cropix

- Cijela priča od prvog napisanog slova do zadnjeg preslušavanja je prošla glatko i vrlo brzo se zadržala u društvu, što nam je uvijek drago. Producent pjesme, Nino Krznar, odmah je čuo u kojem smjeru trebamo ići s aranžmanom ovog singla pa je cijeli proces stvaranja bio veliki gušt, pogotovo iz razloga što je i ovaj singl realizirala moja draga i talentirana ekipa. Vizualni dio je napravio kreativni Nik Rozić i mislim da je jednostavnost bila najbolja opcija za ovakav tekst, temu i glazbu – rekao je Josip Palameta.

image

Josip Palameta

Neja Markicevic /Cropix

Inače, Palameta je otkrio kako sprema album u 2024. i obećaje da će definitivno vidjeti svjetlo dana u nadolazećih godinu dana, a raduje se konačno kompilirati svoj dosadašnji trud i rad. Nakon suradnje na HRT-ovoj emisiji "A strana“ i singlu "Zauvijek", Matija Cvek i Josip Palameta će dijeliti pozornicu na nadolazećem koncertu u Josipovom rodnom Mostaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:31