GABRIEL BOUYS AFP
Emotivni kapetan

Luka Modrić ispisao je povijest: Našoj nogometnoj zvijezdi najveća podrška je supruga u koju se zaljubio na prvi pogled

Hrvatska je utakmicu s Italijom odigrala s neriješnim rezultatom i vrlo vjerojatno ne nastavlja natjecanje na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Iako mu to trenutačno nije neka utjeha, kapetan hrvatske reprezentacije jučer je ušao u povijest.

Hrvatska je utakmicu s Italijom odigrala s neriješnim rezultatom i vrlo vjerojatno ne nastavlja natjecanje na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Iako mu to trenutačno nije neka utjeha, kapetan hrvatske reprezentacije jučer je ušao u povijest.

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je od Italije u presudnoj utakmici za prolazak dalje na Euru 2024. u Njemačkoj i ostavila Vatrene, ali i navijače u nevjerici, šoku i tuzi. Pobjeda s golom razlike, koji je postigao Luka Modrić, gotovo se već slavila kada su nam Talijani u posljednjim sekundama zatresli mrežu.

Bila je to teška utakmica za sve, no možda najteža kapetanu Vatrenih, kojem se opet cijeli nogometni svijet klanja nakon što se upisao u povijest Europskih nogometnih prvenstava. Luka je naime, sa svojih 38 godina postao najstariji strijelac tog natjecanja i time oborio još jedan rekord u svojoj bogatoj karijeri. Bio mu je to 178. nastup za reprezentaciju i 26. pogodak, a koliko je cijela situacija za njega bila emotivna, svjedoče suze i tuga koje smo mogli vidjeti na njegovom licu nakon utakmice.

"Ne znam što da vam kažem stvarno. Nogomet je nekada okrutan i to se pokazalo na nama. Što je tu je. Nismo zaslužili taj gol, ne znam gdje je sudac našao ovih osam minuta. Ako treba da padneš i izgubiš onda je to ovako. Znali smo da su navijači uvijek uz nas. Uvijek su tu i danas su to opet pokazali. Žao nam je što nije bila ta pobjeda, ali što je tu je", rekao je Luka kroz suze.

image

Emotivni Luka na kraju utakmice Hrvatske i Italije koja je u posljednjim sekundama završila rezultatom 1:1

ODD ANDERSEN AFP
image

Diora i Vanja Modrić na tribinama na jednoj od utakmica

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Luka je utjehu zasigurno potražio u zagrljaju svojih najmilijih, supruge Vanje Modrić koja ga je bodrila s tribina i njihovo troje djece, kao i kod roditelja te sestara čija mu je podrška također neizmjerno važna. Vanja je uz Luku od samih početaka karijere; par se upoznao kada je njemu bilo tek 19, a Vanji 25 godina. Vjenčali su se 2010. godine pred matičarem u zagrebačkom restoranu Okrugljak i ona je za tu prigodu obukla dugu sivu haljinu u kojoj je do izražaja dolazio njezin trudnički trbuh, jer je tada bila trudna s njihovim prvorođencem, sinom Ivanom. Godinu dana nakon vjenčanja u intimnom krugu ljudi, par je organizirao i veliko crkveno i to u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu, gdje je Vanju do oltara dopratio Zdravko Mamić. Taj put je nosila i raskošnu vjenčanicu s detaljima čipke, a slavlje je nakon crvenog obreda održano u hotelu Westin. Goste su zabavljali Mladen Grdović, klapa Intrade, Halid Bešlić, a s njima su slavila i brojna poznata domaća lica.

image

Crkveno vjenčanje Vanje i Luke u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu

BORIS KOVAČEV CROPIX

Osim sina Ivana, Luka i Vanja dobili su još i kćeri Emu i Sofiju, a cijela obitelj često ga bodri s tribina na najvažnijim utakmicama. Poznato je da Vanja i Luka zajednički donose odluke koje se tiču njegove karijere, a zajedno se pojavljuju i na mnogim javnim događanjima.

"Poslije svake utakmice gledamo snimku. Luka analizira apsolutno sve, svaki pokret. Uvijek mu govorim "moraš više pucati", a on uporno više asistira, a manje puca. I kad savršeno odigra, ja opet nešto nađem, a u njemu tada proradi inat", ispričala je Vanja jednom prigodom.

Luka je jednom prilikom rekao kako mu je obitelj najvažniji trofej u životu, ali i da se u svoju Vanju zaljubio na prvi pogled. "Vidio sam je kako sjedi u pubu pokraj maksimirskog stadiona. Bio sam previše sramežljiv da bih uopće razmišljao o tome kako stvoriti priliku da je upoznam. Znao sam da se zove Vanja, saznao sam i da je pet godina starija od mene, ali izgledom to nije odavala. Bila je mladolika, lijepa i odavala je dojam da je drugačija od drugih", otkrio je Luka jednom prilikom.

Kada su se upoznali ona je radila u nogometnoj agenciji Zdravka Mamića i zapravo je bila zadužena da Luki kao novom nogometašu Dinama pronađe stan, zbog čega ga je bila nazvala, a sve ostalo je povijest.

"Bio sam silno uzbuđen kad je nazvala, ali sam to, naravno, prikrio. Predstavila se, razmijenili smo nekoliko uvodnih rečenica, a ja sam joj spomenuo kako ju znam iz viđenja. Trudio sam se stalno postavljati pitanja i otvarati nove teme, samo da što dulje bude na liniji. Razgovarali smo o svemu i svačemu, o njezinom poslu, suigračima, o tome kakav će biti Dinamo, kako mi je igrati za Inter iz Zaprešića gdje sam bio na posudbi, mladoj reprezentaciji, kako mi se sviđa život u Zagrebu. Osjetio sam kako se opustila i tako je naš prvi kontakt potrajao više od tri sata. Bio sam zadovoljan dogovorom da ćemo se vidjeti kad se vratim u Zagreb, a povod je, naravno, trebalo biti pronalaženje stana. Ali sama pomisao da ću se s njom sastati bila mi je – woow! Podsvjesno sam se nadao da je taj naš prvi, dugi razgovor bio odličan početak", prisjetio se jednom naš kapetan koji je uskoro Vanju pozvao i na kavu kako bi joj zahvalio na pomoći. Taj susret je opisao kao sudbonosan, a na kraju tog druženja, po vlastitom priznanju, već je bio zaljubljen do ušiju.

Na društvenim mrežama rado oboje rado dijele slatke obiteljske trenutke, a koje Lukini obožavatelji uvijek dočekaju s novim oduševljenjem i porukama divljenja. Obitelj živi u Madridu gdje Luka od 2012. godine igra za Real Madrid, no svaki slobodni trenutak koriste za povratak kući u Hrvatsku.

Linker
25. lipanj 2024 09:19