DAN KOJI SE PAMTI

17 godina od "vjenčanja stoljeća": Spektakularnu svadbu popratio još spektakularniji razvod

Veza i brak holivudskih glumaca započeli su kao bajka, a završili ekspresnim razvodom od kojeg se bivši supružnici još uvijek oporavljaju.

Sedamnaest godina je prošlo od vjenčanja stoljeća, kako su ga tada prozvali brojni mediji. Radi se o razmjeni zavjeta slavnih glumaca Toma Cruisa i Katie Holmes od čijeg se braka danas više pamti - razvod. Vjenčali su se 18. studenog 2006. u talijanskom dvorcu koji je obitelj Orsini-Odescalchi podigla kao svoje ladanje na brežuljku u Braccianu, gradiću u blizini Rima, a jedno drugom su se zavjetovali na vječnu ljubav, i u dobru i u zlu točno u trenutku zalaska sunca. Romantičniji trenutak teško je i zamisliti, a Tom Cruise nije žalio novca, truda i vremena da svaki detalj svadbe izgleda savršeno.

Vjenčanje je platio tri milijuna dolara, na njega su stigli gosti iz cijelog svijeta, uključujući sve najvažnije holivudske zvijezde s A liste poput Brooke Shields i njezinog supruga Chrisa Henchyja, Jennifer Lopez i njezinog tadašnjeg supruga Marca Anthonyja, Willa i Jade Pinkett Smith, Victorije i Davida Beckhama, Jima Carreyja i njegove partnerice Jenny McCarthy i brojnih drugih koji su uživali u dvodnevnom slavlju čiji je vrhunac bio spektakularni vatromet sa zidina 15-stoljetnog dvorca.

image

Prva službena fotografija s vjenčanja

SHUTTERSTOCK

Njihova je veza bila pod povećalom javnosti od samog početka. Tom Cruise je u travnju 2005. u showu Oprah Winfrey - neposredno nakon prekida kraće veze sa Sofijom Vergarom - priznao da je u vezi sa 16 godina mlađom kolegicom, koja ga je od svog djetinjstva smatrala glumačkim božanstvom, a prvi javni izlazak na filmsku premijeru bio je kao precrtan iz "Top Guna". Tom Cruise za upravljačem bijesnog motocikla, Katie Holmes na stražnjem sjedištu privijena uz njega i tako ravno na crveni tepih.

image

Cijeli gradić Bracciano bio je prigodno ukrašen

ABACA/SHUTTERSTOCK

Pariške zaruke na Eiffelovom tornju u lipnju iste godine nisu bile ništa manje spektakularne, a uskoro se doznalo i da je Katie Holmes trudna. Njihova kći Suri rođena je u travnju 2006., a njezina prva fotografija objavljena je u listopadskom broju čuvenog američkog magazina Vantity Faira. U popratnom intervjuu ponosni roditelji objavili su datum svog rimskog vjenčanja, na kojem je mladoženjin kum bio David Miscavige, lider Scijentološke crkve. Tomu Cruiseu je to bio treći, a Katie Holmes prvi brak.

image

Dvorac iz 15. stoljeća u kojem su se vjenčali Tom Cruise i Katie Holmes

ABACA/SHUTTERSTOCK

Mladenka je nosila bijelu vjenčanicu s potpisom Giorgia Armanija, a Tom Cruise Armanijev smoking, dok su gosti uživali u nastupu proslavljenog tenora Andree Bocellija, a odsjeli su u luksuznom hotelu Hassler, smještenom u neposrednoj blizini vile Medici na Piazzi della Trinita dei Monti u povijesnom središtu grada.

image

Među uzvanicima su bili Jennifer Lopez i njen tadašnji suprug Marc Anthony

LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK

Počelo je kao bajka, a završilo sedam godina kasnije kao horor priča. Tom Cruise je, naime, od supruge zahtijevao da život podredi scijentološkom učenju, a njezino odbijanje da svaki svoj postupak podredi njegovoj kontroli izazvalo je njihov ekspresni razvod.

image

Stanovnici Bracciana pozdravili su mladence

ABACA/SHUTTERSTOCK

Katie Holmes dobila je puno skrbništvo nad Suri, te 400 tisuća dolara godišnje alimentacije dok Suri ne postane punoljetna, a otac s bivšom suprugom i kćeri koja se sprema na koledž, već godinama nema kontakt kakav priliči odnosu roditelja i djeteta.

image

Tom Cruise i Katie Holmes sa 7-mjesečnom kćerkicom Suri

LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK
Linker
23. travanj 2024 21:25