Antoneta Alamat Kusijanović i Danica Ćurčić

 MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK
JUBILARNA MOSTRA

Poljubac za glavnu glumicu i ženske priče Antonete Alamat Kusijanović u Veneciji

Nagrađivana dubrovačka redateljica Antoneta Alamat Kusijanović u Veneciji je predstavila kratkometraži film "Stane" s Danicom Ćurčić u naslovnoj ulozi.

Nagrađivana dubrovačka redateljica Antoneta Alamat Kusijanović u Veneciji je predstavila kratkometraži film "Stane" s Danicom Ćurčić u naslovnoj ulozi.

Nakon nagrađivanog debitantskog igranog filma "Murina", koji je preklani osvojio nagradu Camera d‘Or za najbolji debitantski film Filmskog festivala u Cannesu 2021., dubrovačka redateljica Antoneta Alamat Kusijanović na jubilarnoj 80. venecijanskoj Mostri predstavila je svoj novi uradak, kratkometražni igrani film "Stane". Njezin film uvršten je program "Dani autora" (Giornate degli Autori), a prikazuje kao dio inicijative "Women‘s Tales" (Ženske priče) čiji je pokrovitelj modni brend Miu Miu. Women‘s Tales je serija kratkometražnih filmova koje podržava modni brend Miu Miu, a odabrani naslovi su djela svjetski priznatih redateljica, kažu organizatori.

image

Antoneta Alamat Kusijanović i Danica Ćurčić upoznale su prije pet godina na audiciji

SIMONE COMI/IPA-AGENCY.NET/SHUTTERSTOCK

Antoneta Alamat Kusijanović osim režije filma "Stane" potpisuje i scenarij, zajedno s koscenaristom Ivorom Martinićem, a radnja filma smještena je u hrvatskoj dijaspori u Sjedinjenim Državama. "Stane je priča koju sam htjela ispričati već dugo vremena, jer se naslovna protagonistica na dan kad treba preuzeti obiteljsku građevinsku tvrtku suočava s brojnim izazovima. Zahvalna sam na ovoj prilici i sjajnoj filmskoj ekipi. Počašćena sam što sam pozvana među ovako svjetski renomirane filmašice i veselim se što je "Stane" svoju svjetsku premijeru imala u Veneciji," rekla je Antoneta Alamat Kusijanović.

image

Poljubac za glavnu glumicu

MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK

Naslovnu ulogu Stane u filmu tumači Danica Ćurčić, a druge uloge igraju Boris Isaković, Jasna Đuričić, Alban Ukaj, Lana Ujević i Tom Rushaidat. Film je realiziran u produkciji Hi Production iz Milana i Eclectice iz Zagreba. Producenti filma su Max Brun, Ivan Kelava i Antoneta Alamat Kusijanović, a međunarodnu ekipu čine meksička direktorica fotografije Dariela Ludlow, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Amela Bakšić, montažer Miguel Schverdfinger, te skladatelj Evgueni Galperine.

image

Glumica Danica Ćurčić i Antoneta Alamat Kusijanović

MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK

Glumica Danica Ćurčić rođena je Beograđanka, ali se s roditeljima u ranom djetinjstvu preselila u Dansku, gdje je odrasla. Ulogu Nele u filmu "Murina" dobila je na audiciji, a savjetnica za jezik na snimanju joj je tada bila kolegica Nataša Dangubić.

Linker
28. travanj 2024 04:30