SHUTTERSTOCK
budi mu uspomene

Sin Johna Lennona otkrio koju pjesmu The Beatlesa ne podnosi

Britanski glazbenik i fotograf Julian Lennon, sin legendarnog Johna Lennona objasnio je kako ga veliki hit benda njegova tate zapravo podsjeća na bolne trenutke u životu.

Britanski glazbenik i fotograf Julian Lennon, sin legendarnog Johna Lennona objasnio je kako ga veliki hit benda njegova tate zapravo podsjeća na bolne trenutke u životu.

Julian Lennon uspješan je britanski fotograf i glazbenik s bogatom diskografijom koja broji sedam studijskih albuma, a najpoznatiji je po tome što mu je otac pokojni John Lennon, član legendarne grupe The Beatles, čije hitove slušamo i dan danas. Međutim, dok u mnogima pjesme kao što su "Come Together", "Strawberry Fields Forever", "Yesterday" bude osjećaj nostalgije za nekim drugim vremenima, 60-godišnji Julian izjavio je da ga jedna "pogađa ravno u živac” i ne može je slušati. Riječ je o klasiku „Hey Jude” koji je Paul McCartney napisao kako bi izrazio podršku Julianu i njegovoj majci, Cynthiji Lennon, dok su prolazili kroz teško životno razdoblje – razvod braka koji je uslijedio 1968. godine zbog Lennonove ljubavne afere s Yoko Ono.

image

Pjesmu „Hey Jude" Paul McCartney je napisao kako bi izrazio podršku Julianu i njegovoj majci Cynthiji Lennon

MERCURY PRESS/SHUTTERSTOCK

"To je predivan način iskazivanja pažnje, u to nema sumnje, i stvarno sam mu zahvalan, no s druge strane pjesma u meni zna probuditi osjećaj frustracije. Publika mi ponekad u najboljoj namjeri krene citirati stihove, ali ne shvaćaju da me oni podsjećaju na bolna iskustva”, rekao je Julian i dodao da se u tim trenucima često sjeti razvoda braka, izgubljene ljubavi i činjenice da je zbog svega toga vidio oca samo nekoliko puta u životu prije no što je ubijen 1980. u New Yorku.

image

Julian je 2022. godine izdao sedmi album „Jude”, čiji je naziv referenca na spomenutu pjesmu

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Julian je 2022. godine izdao sedmi album „Jude”, čiji je naziv referenca na spomenutu pjesmu. Album je izašao na 59. rođendan Johna Lennona, a glazbenik je pjesmama htio odati počast nezaboravnim Beatlesima.

Linker
27. travanj 2024 06:34