Ricky Gervais oborio je rekord zaradom od 1,42 milijun funta u jednoj jedinoj večeri

 SHOOTING STAR/DDP USA/PROFIMEDIA
Urnebesan tip

Nevjerojatna zarada za jedan stand-up nastup: Ricky Gervais ispisao je povijest

U sklopu svjetske turneje ‘Armageddon‘, zvijezda sitcoma ‘The Office‘ napunio je holivudski amfiteatar Hollywood Bowl i od prodanih ulaznica zaradio 1,42 milijuna funti.

U sklopu svjetske turneje ‘Armageddon‘, zvijezda sitcoma ‘The Office‘ napunio je holivudski amfiteatar Hollywood Bowl i od prodanih ulaznica zaradio 1,42 milijuna funti.

Britanskog komičara Rickyja Gervaisa pamtimo po urnebesnom sitcomu "The Office", tobožnjem dokumentarcu koji je "pratio" radnu svakodnevicu u izmišljenoj britanskoj tvrtki za preradu papira, Wernham Hogg. Tumačio je ulogu ne baš blistavog menadžera Davida Brenta čije su se provale na temu radne etike i motivacije u međuvremenu toliko udomaćile u uredima diljem svijeta, da su postale dio svakodnevice. Popularnost zbog izjave "Ponedjeljci su u redu.Tvoj je život sranje" ili "Radi svoje i vidi hoćeš li preživjeti", 61-godišnji komičar pretočio je u vlastiti stand-up show ili bolje rečeno, u svjetske stand-up turneje kojima već dvadeset godina rastura na blagajnama.

uuuVeć nekoliko mjeseci putuje svijetom s posljednjim stand-upom "Armageddon", naviknut na to da se za njegove nastupe traži karta više, ali ono što mu se dogodilo 6. svibnja u Hollywood Bowlu, golemom amfiteatru u Hollywood Hillsu, čak je i njega ostavilo bez teksta.

Ondje je ušao u povijest jer je na blagajnama početkom ovog mjeseca zaradio nevjerojatnih 1.41 milijun funti za jedan jedini stand-up nastup. Rekord je oborio i zbog najveće zarade ikada među svim britanskim stand-up komičarima, javlja Daily Mail.

"Hvala Hollywood Bowlu na jednoj od najnestvarnijih noći u mom životu. Kakvo mjesto! Kakva gužva! Ne mogu niti zamisliti što bi rekla moja mama da me vidjela kako nastupam u Hollywood Bowlu. Užasnulo bi je moje prostačenje, rekla bi mi da izgledam predebelo i bila potajno ponosna", objavio je na društvenim mrežama.

Danas je među najsmješnijim slavnim osobama na svijetu, može se pohvaliti s 15.1 milijuna sljedbenika na Twitteru, no kada je prije 22 godine započeo snimanje sitcoma "The Office" kojim se proslavio, gledanost na kanalu BBC Two nije bila ohrabrujuća. Razmišljalo se o prestanku snimanja, no Ricky Gervais uspio je uvjeriti šefove da mu pruže još jednu priliku. Serija je naposljetku prodana televizijskim kućama u više od 80 zemalja kao jedan od najuspješnijih britanskih izvoznih proizvoda. Snimljene su tek dvije serije od šest epizoda, nakon kojih je uslijedio dvodijelni božićni specijal 2003. i to je bilo to. Gervais je glatko odbio unosne ponude da nastavi snimati (nije htio "razvlačiti" materijal) i bacio se u nove radne pobjede, poput sitcoma "Life is to short" ili Netflixov humoristični projekt "After Life". Tumači ulogu novinara iz malog grada koji, nakon što je postao udovac, postaje mizantrop i na urnebesan, samo na Gervaisu svojstven način, krene vrijeđati sve oko sebe.

image

Sa životnim partnericom Jane Fallon u Londonu prošle godine

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK FOR NTA

Jedna njegovih od najluđih ideja je putopisni dokumentarac "An Idiot Abroad". Parodiju na temu televizijskih putopisa realizirao je u suradnji s kolegama Stephenom Merchantom i Karlom Pilkingtonom. Potonji nevoljko putuje svijetom na mjesta na koja ga, uz specijalne zadatke, telefonski šalju Gervais i Merchant. Kako vrijeme odmiče, svaki zadatak postaje gora katastrofa, a nevoljni putopisac sanja o tome kad će se vratiti kući.

Teško da bi sve to ostvario da ga nije podržavala podjednako duhovita i otkačena životna partnerica Jane Fallon, godinu dana starija spisateljica i televizijska producentica. Zajedno su od 1982., od sredine osamdesetih žive zajedno i tvrde da su "sretno nevjenčani".

„Nema smisla organizirati vjersku ceremoniju jer nisam vjernik ili imati djecu jer mi se ne sviđa ideja žrtvovati za to najmanje 16 godina svog života, a kako god okrenete, djece je, naravno, na svijetu previše," pojasnio je u svom stilu komičar. Žive na imanju u Buckinghamshireu, stanu u Londonu ili na Manhattanu. Jednom prilikom je otkrio da kad nisu okej, imaju običaj živjeti svatko na svojoj strani dok se situacija među njima ne "provjetri". Koliko god on bio težak karakter, njegova partnerica uspijeva izaći s njim na kraj već četiri desetljeća. U kojoj je mjeri neobičan tip, otkriva njegov intervju The New York Timesu u kojem je pojasnio zašto se nakon sitcoma, okrenuo stand-up nastupima.

image

Omiljena poza slavnog komičara

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK FOR NTA

"Nisam mogao zamisliti o čemu bih pričao ljudima kada sam bio mlađi. Za stand-up se morate udebljati se, postati stari i ružni, to definitivno pomaže u ovom poslu. Uzmite za primjer mladog i zgodnog britanskog komičara Simona Amstella . Kada se i on upustio u stand up, zapitao sam se: "Čovječe, ljudi te već gledaju bez da im išta kažeš. Zašto ti ovo treba?!", zaključio je slavni komičar.

Linker
29. travanj 2024 08:28