WELLMANIA

Kako je komičarka kroz ismijavanje opsjednutosti izgledom izgradila ‘kult‘

Australska komičarka, poznata po parodijama fotografija slavnih, zvijezda je Netflixove serije ‘Wellmania‘, koja na ironičan način ismijava opsjednutost izgledom.

"Stalno su mi govorili da sam smiješna, ali sam ja mislila da je to glupo, da se čovjek mora ponašati kao idiot ako želi nasmijavati ljude oko sebe. Poslije sam shvatila da to nije tako. Sad ih obožavam zabavljati", kaže Celeste Barber (40), australska glumica i komičarka koja je za Netflix snimila seriju "Wellmania". U seriji glumi lik kao napisan za nju - lifestyle novinarku Liv Healey, brzu na jeziku i neumjerenu u jelu, piću i zabavi, koja se probija u Americi, gdje dobije priliku postati članica žirija popularnog televizijskog kulinarskog showa. No, kad prije početka snimanja ode nakratko u rodnu Australiju na proslavu rođendana svoje prijateljice, više se ne može vratiti u Ameriku - jer joj je, kažu joj, zdravlje katastrofalno loše. Zbog toga poduzima sve što može kako bi smršavjela, stekla kondiciju i postala zdrava, što joj nije nimalo lako jer se mora odreći svega što voli, a uz to raditi nešto što nikada prije nije - primjerice trčati. Ukratko, "Wellmania" ismijava opsjednutost ne toliko zdravim životom koliko onim što je postavljeno kao cilj - atraktivan izgled, savršeni ten, zategnuto tijelo koje besprijekorno izgleda u tangama ili minijaturnim bikinijima... Dakle, ne onako kako izgleda prosječna sredovječna žena ili muškarac, kojima se nameće da se srame vlastitog tijela.

A upravo je ta sveprisutna kultura, to nametanje za većinu nedostižnih ideala izgleda ono protiv čega se Celeste Barber već dugo bori. I to na najbolji mogući način - ismijavanjem. Rođena i odrasla u Sydneyju, gdje je počela glumiti, uglavnom u televizijskim serijama, da bi se kasnije specijalizirala za komediju. Nastupala je kao stand-up komičarka, imala uspješne turneje ne samo u domovini nego i u SAD-u i Velikoj Britaniji, napisala knjigu "Challenge Accepted" koju je opisala kao "253 koraka kako biste postali anti-it djevojka", objavljivala knjige za djecu i otvorila Instagram profil na kojem već ima više od devet i pol milijuna pratitelja.

Ne znači to da ni ona nije podlegla novim lifestyle trendovima. Nakon što se s 25 godina zbog urođene mane morala podvrgnuti operaciji na srcu, odlučila je investirati trud i vrijeme da sačuva zdravlje, pa je otišla na niz ispiranja debelog crijeva - ali je preskočila pripreme koje uključuju preskakanje obroka prije toga. "Bilo je to nešto najbolnije na svijetu jer sam, doslovce, bila puna dreka. Odvratno", priznala je. Danas se zato pridržava, kako kaže, neinvazivnih wellness aktivnosti. Rano se ustaje i vodi psa u šetnju, a kad je na turneji, vježba jogu te redovito posjećuje hotelske dvorane za fitness.

"Ponekad, doduše, tamo samo sjedim. Ali idem svaki dan. Zapravo sam sasvim zadovoljna svojim izgledom. No, moram dodati da izgled nikada nije bio moja najjača strana", kaže Celeste, objašnjavajući kako je ona ipak "dijete konzumerizma" te da zato u svojim objavama na društvenim mrežama ističe jaz između stvarnosti i Instagrama. A upravo je po njemu dosad bila najviše poznata, ponajviše zahvaljujući postovima na kojima rekreira objave najljepših i najslavnijih žena na svijetu, ali na vlastiti način - pa umjesto utegnutog tijela nekog poznatog modela vidimo 40-godišnju komičarku s neurednom frizurom koja pokušava ugurati svoj trbuh u sićušne gaćice od bikinija...

Njezine objave simpatiziraju i poznati, poput Cindy Crawford i Gwyneth Paltrow, a sviđaju se i modnom dizajneru Tomu Fordu koji ju je angažirao za snimanje šaljivih videouradaka na kojima je podučava kako da nosi njegove kreacije. U postovima često vidimo i njezinog muža Apija Robina, "maorskog Adonisa", kako ga naziva, s kojim ima sinove Loua i Buddyja, a tu su i njegove odrasle kćeri Darah i Kyah iz prethodne veze.

"On je upravo nevjerojatno j...no zgodan. Zajedno smo već dvadeset godina i još mislim da sam se udala za puno ljepšu osobu od sebe. Ja izgledam sasvim prosječno, pa me nitko ne prepoznaje, ali je on toliko zgodan da se njemu to ne može dogoditi. A onda, kad ga vide i prepoznaju, pitaju ga gdje je Celeste? A ja stojim pokraj njega. Prokletnik jedan, kako mi to samo ide na živce", kaže komičarka koja je svom mužu pokrenula i profil na Instagramu pod imenom - a kako drugačije nego - Hot Husband.

Linker
17. travanj 2024 22:51