BEEF

Upoznajte Ali Wong, zvijezdu najpopularnije Netflixove serije o kojoj svi pričaju

Prije par godina prozvali su je novom kraljicom komedije, a sada publiku osvaja novom ulogom u hit seriji "Beef".

Nova Netflixova serija "Beef" ("Zavada") u kratkom je roku oduševila mnogobrojne gledatelje koji je prozivaju remek djelom i najboljom serijom ove godine. Novi hit popularne streaming platforme prati svađu u prometu koja se pretvori u nešto puno gore. I to između dvoje potpunih neznanaca - građevinara Dannyja kojem propada tvrtka i jedva spaja kraj s krajem te nezadovoljne, bogate poduzetnice Amy. Nju glumi Ali Wong, 40-godišnja glumica koja već gotovo 20 godina nasmijava ljude diljem svijeta svojim stand-upovima. Naime, svoju je karijeru započela s 23 godine kao komičarka i u tome, kako priznaje, i dalje najviše uživa.

Iako se proslavila kao komičarka - nastupala je i po devet puta u jednoj večeri, a bila je i gošća u showovima slavnih američkih komičarki "Are You There, "Chelsea" i "Inside Amy Schumer", Ali je prije deset godina krenula graditi i filmsku karijeru. Prvu manju ulogu dobila je u filmu "Savages" u kojem su glumili i Blake Lively, Salma Hayek, Benicio Del Toro i druga poznata holivudska imena, a nakon toga je često posuđivala svoj glas animiranim likovima pa je možete čuti u projektima kao što su "BoJack Horseman", "Animals.", "Angry Birds", "American Dad", "The Lego Ninjago Movie" te u novijim kao što su "Big Mouth" i "Tuca & Bertie".

Ipak, filmska karijera krenula joj je kada ju je glumac i prijatelj Randall Park preporučio kao jednog od pisaca za seriju "Fresh Off the Boat" iako nije imala nikakvog iskustva, a serija je postala pravi hit te doživjela čak šest sezona. Paralelno s tim, Ali je potpisala ugovor s Netflixom za svoj prvi serijal stand-up komediju "Baby Cobra" kada je bila sedam mjeseci trudna s kćerkom Mari. Njezin specijal odlično je prihvaćen kod publike pa je snimljen i svojevrsni nastavak kada je bila trudna s drugom kćeri Nikki dvije godine kasnije.

image

Na promociji serije "Beef"

ADMEDIA, INC/DDP USA/PROFIMEDIA

I dok je imala manje glumačke uloge i prije, prvi put ju je šira publika primijetila nakon uloge u Netflixovoj romantičnoj komediji "Always Be My Maybe" iz 2019. godine, za koju je napisala scenarij i producirala je, a odlični stand-up specijali i film donijeli su joj titulu nove kraljice komedije. Ali sada ponovno privlači pozornost odlično odigranom ulogom Amy u hit seriji "Beef", kojom je pokazala cijeli svoj glumački opus. Naporan rad Ali je priuštio i mjesto na listi 100 najutjecajnijih ljudi američkog časopisa Time, koji ju je opisao kao osobu koju ne zanimaju slava i novac, već sve što radi radi iz ljubavi prema stand-upu, glumi, obitelji, prijateljima i pitanje je trenutka u kojem će pokoriti Hollywood.

I dok joj je karijera u posljednjem desetljeću išla uzlaznom putanjom, privatni život je patio. Wong je u ožujku ove godine objavila da se razvodi od poduzetnika Justina Hakute nakon osam godina braka. Upoznali su se na vjenčanju prijatelja i bili su u vezi od 2010. godine te su u braku dobili kćeri Mari i Nikki. Ipak, braku je stigao kraj, iako ta odluka nije bila laka, kao što je naglasila glumica. "Majka mi je rekla ‘budi u braku makar dok ne umrem‘ pa je odluka bila tim teža", otkrila je Ali koja je s bivšim suprugom ostala u odličnim odnosima pa ga tako neće uključivati u svoje stand-up nastupe, a on će joj se pridružiti na ljetnoj turneji zajedno s njihovim kćerima.

Linker
14. travanj 2024 02:26