TODD WAWRYCHUK/A M P A S/SHUTTERSTOCK
talijanska diva

Legendarna glumica od pada se oporavlja u društvu sinova: Čekaju je mjeseci rehabilitacije

Sophia Loren dobro se osjeća nakon pada u svom domu u Švicarskoj, ali oporavak će potrajati.

Sophia Loren dobro se osjeća nakon pada u svom domu u Švicarskoj, ali oporavak će potrajati.

Menadžer holivudske ikone Sophije Loren, Carlo Giuisti rekao je za People magazin da se 89-godišnja glumica osjeća dobro nakon što je slomila kuk i bedrenu kost u svom domu u Ženevi 24. rujna. "Sve je u redu, ali potrebno je barem nekoliko mjeseci rehabilitacije", rekao je Giusti. Loren je bila hospitalizirana nedugo nakon pada zbog kojeg je završila i na operaciji koja je bila uspješna. Njezini suradnici otkrili su da su njezini sinovi, Carlo Ponti Jr. i Edoardo Ponti uz nju dok se oporavlja.

Sophia je jedina živuća glumica iz Zlatnog doba Hollywooda i u devedesetoj je itekako aktivna. Četiri dana prije pada proslavila je 89. rođendan i nekoliko dana nakon trebala prisustvovati proslavi koja je bila vezana uz otvorenje četvrtog restorana s njezinim imenom u Bariju. Njezini sinovi tada su otkrili kako je Sophia zbog teškog pada spriječena, ali da su sigurni kako će uskoro ponovno biti glavna zvijezda na društvenim događanjima.

image

Sophia Loren i Carlo Ponti Jr. u lipnju na Fesitvalu opere u Veroni

BABIRADPICTURE/SHUTTERSTOCK

Naime, Sophia je i ovog ljeta bila vrlo aktivna - u Veronu je stigla kao glavna gošća opernog festivala koji je ove godine proslavio svoju stotu obljetnicu, a pojavila se i na crvenom tepihu 80. Filmskog festivala u Veneciji. Uz to, bila je i počasna gošća modne revije kuće Armani koja je održana u to vrijeme u Veneciji.

Slavna glumica uvijek kao svoj najveći životni uspjeh izdvaja svoju djecu i unučad. Pola stoljeća svog života provela je uz filmskog producenta Carla Pontija, s kojim je odgojila sinove Carla Jr. i Edoarda. U razgovoru za Vanity Fair ispričala je kako je zbog Pontija svojedobno odbila udvaranje najvećih holivudskih zavodnika, među kojima je bio i Cary Grant. "Carlo je bio očinska figura moga života. U njegovom tihom i akademskom držanju naslućivala sam pravu obitelj. Negativno iskustvo s ocem vjerojatno je doprinijelo mojoj naklonosti prema njemu. Željela sam muža, djecu i obitelj kao svatko drugi", rekla je diva koja je odrasla bez oca. Bila je prva žena koja je 1961. osvojila Oscara za ulogu na stranom jeziku u De Sicinom filmu “La Ciociara”.

image

Glumica na reviji kuće Giorgio Armani, "One Night in Venice", početkom rujna ove godine

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Svojom osobnošću i ženstvenošću očarala je brojne moćnike diljem svijeta, a njezin je obožavatelj bio i Josip Broz Tito, koji je nju i supruga Pontija ugostio u svojoj vili na Brijunima. Sophia je bila i gošća na svečanom otvaranju Filmskog festivala u Puli 1970. godine. Povodom njezinog 80. rođendana, meksički tajkun Carlos Slima priredio joj je izložbu u muzeju Soumaya na kojoj su bile predstavljene glumičine osobne uspomene i vrijednosti poput glamuroznih haljina, torbica i originalnog Oscara. Bile su tu i privatne fotografije, pisma i bilješke legendarnih glumaca poput Caryja Granta, Franka Sinatre, Audrey Hepburn i Richarda Burtona s kojima je glumila.

Linker
29. travanj 2024 08:04