PremiQaMed Cancer Center Vienna u Austriji

Moderno liječenje onkoloških bolesti u Austriji

Istraživanje tumora raka u Austriji zauzima jako važno mjesto i ima dugu tradiciju. Austrija je jedna od zemalja u kojoj pacijenti sa onkološkim bolestima imaju velike šanse za uspješno liječenje. To je zbog velike dostupnosti novih metoda liječenja i suvremenih lijekova, kao i dobre infrastrukture klinika.

Suvremene strategije liječenja temelje se na proučavanju molekularno bioloških svojstava tumorskih stanica i tumorskih gena. Ova strategija usmjerena je na direktan utjecaj na tumorske stanice. To se odnosi kako na terapiju lijekovima, tako i na kirurške intervencije čija je svrha očuvanje organa i njegovih funkcija. Upravo zahvaljujući takvim tehnikama, kao i modernoj dijagnostici i ranom otkrivanju, pokazatelji dugoročnog preživljavanja značajno su poboljšane za većinu vrsta raka. U sve većem broju slučajeva postiže se trajni oporavak.

PremiQaMed Cancer Center Vienna

U PremiQaMed Cancer Center Vienna pacijentima s dijagnosticiranim rakom brzo i bez nepotrebne birokracije nudi se najbolja moguća terapija u skladu s međunarodnim standardima. Ako postoji sumnja na onkološku bolest, pacijentima se odmah poduzimaju sve potrebne dijagnostičke mjere.

Ovdje se liječe i dijagnosticiraju onkološke bolesti kao što su rak dojke, prostate, pluća, bubrega, mokraćnog mjehura, jetre, kao i tumori gastrointestinalnog trakta, kao i hematoonkološke bolesti i sarkomi.

image
PremiQaMed Privatkliniken GmbH

Jedan od načela uspješne terapije i dijagnostike jeste bliska interakcija stručnjaka iz različitih medicinskih disciplina, kao što su onkologija, radiologija, kirurgija, patologija i radijacijske onkologije. Takva suradnja zahtijeva sustavnu koordinaciju od vodećeg stručnjaka koji nadzire svaki konkretan slučaj.

U PremiQaMed Cancer Center rade iskusni i poznati eksperti koji se angažiraju u ovisnosti od konkretnog slučaja. Mnogi od tih stručnjaka imaju međunarodno iskustvo i sudjeluju u novatorskim znanstvenim istraživanjima u području istraživanja raka. To omogućuje brzo uvođenje novih znanstvenih otkrića u kliničku praksu.

Na takozvanim „onkološkim konzilijima“ (tumor board) tim stručnjaka zajednički razmatra svaki slučaj i pokreće potrebne dijagnostičke i terapijske mjere. Ovdje je ključno profesionalno vođenje slučaja. Ono počinje u fazi detaljnog dijagnosticiranja i planiranja liječenja.

Tijekom cijelog procesa liječenja pacijenti su pod nadzorom stručnjaka, vodećeg liječnika koji koordinira sve potrebne aktivnosti sa stručnjacima iz drugih područja i stoji pacijentima na raspolaganju kao kontakt osoba. PremiQaMed Cancer Center Vienna surađuje s vodećim institutima u Beču — specijaliziranim laboratorijima, institutima za terapiju zračenjem.

image
PremiQaMed Privatkliniken GmbH

Dijagnostika temeljena na najnovijim dostignućima znanosti

Odlučujući faktor nije samo točna dijagnoza, već i točna klasifikacija tumora, s obzirom na njegov genetski sastav. Tijekom dijagnosticiranja provode se opsežna molekularna istraživanja tumorskog tkiva u svrhu identificiranja određenih genskih mutacija. One su polazište za ciljane terapijske pristupe.

Danas u dijagnosticiranju tumora sve točnije postaje takozvano „molekularno profiliranje tumora“. Određivanje molekularnih svojstava tumora pomoću takozvanih „biomarkera“ omogućuje stručnjacima da dobiju potrebne informacije o očekivanom tijeku bolesti i vjerojatnosti recidiva, kao i očekivanoj učinkovitosti lijeka.

Suvremena terapija lijekovima

PremiQaMed Cancer Center Vienna koristi najsuvremenije lijekove. Zato je sve manje nuspojava terapije. Na primjer, u terapiji lijekovima, kad god je to moguće, koriste se „tvari ciljanog djelovanja“ (targeted therapy) koje specifično i učinkovito utječu na zahvaćene stanice i koje pacijenti bolje podnose.

Također se koristi terapija monoklonskim antitijelima koja se sa sve većim uspjehom koristi u liječenju raka. Ova antitijela stvorena u laboratoriju, sposobna su prepoznati određene strukture na površini stanica raka, vezati se za njih i sprječavati rast i širenje stanica raka.

Pacijentima s uznapredovalim rakom prostate, kod kemoterapija niti hormonska terapija nisu uspjeli zaustaviti napredovanje bolesti, nudi se inovativna radioizotopna terapija „lutecij-177-PSMA“ koja može usporiti rast tumora, smanjiti bol i time značajno poboljšati kvalitetu života pacijenata.

Kirurgija

Suvremene kirurške metode usmjerene su na smanjenje invazivnih procedura — naravno, pod uvjetom radikalnog uklanjanja tumora. Opsežne i teške operacije sve više postaju prošlost.

Veliki tumori često se smanjuju u veličini pomoću terapije lijekovima, što omogućuje bolje polazište za operaciju i primjenu štedljivijih metoda kirurške intervencije.

image
PremiQaMed Privatkliniken GmbH

Drugo mišljenje (Second Opinion)

Dijagnoza „rak“ za većinu ljudi predstavlja šok i postavlja mnoga pitanja: je li dijagnoza bila točna? Koji je pristup liječenju najsvrsishodniji?

Kako bi pacijenti stekli jasno razumijevanje svoje bolesti i donijeli informiranu odluku, preporučljivo je dobiti drugo mišljenje od interdisciplinarnog tima stručnjaka.

PremiQaMed Cancer Center Vienna pruža pacijentima mogućnost preciziranja dijagnoze i izrade plana liječenja na temelju najnovijih znanstvenih otkrića. Neovisno liječničko mišljenje može se dobiti kako u samoj klinici, tako i na daljinu.

image
PremiQaMed Privatkliniken GmbH

Prevencija i rano otkrivanje onkoloških bolesti

U klinikama PremiQaMed grupe glavna pažnja se posvećuje preventivnoj medicini, što posebice uključuje prevenciju i rano otkrivanje onkoloških bolesti u sklopu sveobuhvatnih preventivnih pregleda (check-up). Sve preglede je moguće obaviti ambulantno u najkraćem mogućem roku, a termin za pregled kod liječnika moguće je dogovoriti bez dugog čekanja.

Rak se ne može uvijek spriječiti, ali uz pomoć preventivnih pregleda često je moguće otkriti bolest u izlječivoj fazi kada je vjerojatnost da se može izliječiti prilično velika.

Stoga je potrebno redovito se podvrgavati preventivnim pregledima — rano dijagnosticiranje može spasiti život!

Usluge za međunarodne pacijente

PremiQaMed Cancer Center Vienna specijalizirano je mjesto za pacijente s onkološkim bolestima gdje brzo dobivaju kvalificiranu medicinsku pomoć, dijagnosticiranje svoje bolesti i liječenje sukladno suvremenim dostignućima.

Međunarodnim pacijentima u organizacijskim pitanjima pomaže osoblje međunarodnog odjela. Svi naši liječnici govore engleski, a po potrebi možemo koristiti i iskusnog prevoditelja kako biste se osjećali sigurnije.

Inicijalne konzultacije ili konzultacije u okviru dobivanja neovisnoga liječničkog mišljenja mogu se provoditi i u obliku video konzultacija. Zahvaljujući našoj fleksibilnoj strukturi, zakazivanje termina obično je moguće u najkraćem mogućem roku.

Kontakti:

PremiQaMed Privatkliniken GmbH,

Heiligenstädterstrasse 46-48, 1190 Vienna, Austria

Tel: +43 1 5862840

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Web: PremiQaMed Privatkliniken GmbH

Linker
22. travanj 2024 10:31