MAJA RIZNIĆ
KAMPIRANJE U GRADU

Pobjeći na kampiranje od opakih vrućina moguće je i u hladovini u samom centru Zagreba

Popularna ljetna umjetnička manifestacija ponovno stiže pod krošnje zagrebačkog parka Ribnjak, od 23. lipnja do 15. srpnja.

Popularna ljetna umjetnička manifestacija ponovno stiže pod krošnje zagrebačkog parka Ribnjak, od 23. lipnja do 15. srpnja.

Projekt Art park i ovo se ljeto vraća na Ribnjak, ali na novoj livadi, onoj ispod Katedrale, kod prvog ulaza u Park preko puta Langovog trga. Bit će to idealno mjesto za Art park kampiranje na Ribnjaku. Ovaj je petak otvorenje, a tijekom cijelog vikenda uvest će sve posjetitelje u osmo izdanje manifestacije koja će zagrebačkoj publici sve do subote, 15. srpnja nuditi dobar ljetni plan, mjesto za druženje i opuštanje u centru grada, ali i priliku za sudjelovanjem u besplatnom društvenom programu.

image

Art park kampiranje na Ribnjaku kreće ovoga petka, 23.06., a traje do 15.07.

MAJA RIZNIĆ

Art park kamp na Ribnjaku otvara se koncertom benda Rhythm Mafia koji čine glazbenici Luka Čapeta, Josip Šustić, Jakša Perković i Daniel Kadijević dok će atmosferu prije i nakon koncerta plesnim ritmovima dodatno zagrijati Jeff Jarunsky. U subotu, u Art park konačno stiže jedan od najzaposlenijih i ponajboljih DJ-a kada je plesna glazba u pitanju, Pepi Jogarde. Ova je pak nedjelja rezervirana za Late Lunch w/Munchy koji će pripremati ukusne lagane zalogaje, a glazbeno popodne bit će dobar uvod u Super Cabaret Show s početkom u 19 h kada livadu Art park kampa zauzimaju tri sjajna međunarodna umjetnika iz Latinske Amerike. Riječ je o Chaly Manu iz Venezuele koji će voditi ovaj cirkuski cabaret te donijeti mnogo zabavnih trikova koji će publiku nasmijati do suza, zatim iz Čilea na svom monociklu dolazi Vicente koji će žonglirati dok će profesionalni vozač BMX-a iz Kolumbije, Juan Pablo BMX izvoditi nevjerojatne akrobacije na biciklu. Program je namijenjen i djeci i odraslima.

image

Art park kampiranje na Ribnjaku

MAJA RIZNIĆ

Također, vikend otvorenja bit će prilika i za proslavu nove Art park pivo etikete koju prvi puta potpisuje dama, sjajna umjetnica Klarxy. Pitak ljetni Vienna lager proizašao iz pivske kuhinje Pivovare Medvedgrad bit će sjajna pratnja kroz program Art park kampiranja na Ribnjaku koji se nakon vikenda nastavlja svakodnevno, od 16 h do ponoći.

image

Art park kampiranje na Ribnjaku

MAJA RIZNIĆ

U ponedjeljka, 26.6. započinje i filmski program, ove godine odabran u suradnji s Festivalom tolerancije. Navečer, u 21 sat otvara ga film „Helmut Newton: Perverzija i ljepota“, o jednom od velikih majstora fotografije koji se proslavio istražujući žensku formu, a njegov kultni status nastavio je živjeti dugo nakon njegove tragične smrti u prometnoj nesreći u Los Angelesu 2004. Slijedit će ga još dvije filmske projekcije 3. i 10. srpnja.

image

Art park kampiranje na Ribnjaku

MAJA RIZNIĆ

U naredna tri tjedna posjetitelji mogu očekivati i besplatne kreativne radionice za velike i male, veliki Pink Buvljak 30. lipnja, doručak s Frühstück ekipom 1. srpnja te mnogo dobre glazbe i nastupe izvođača kao što su Cura i dečko 7. srpnja, Sicko Disco 8. srpnja te drugi.

image

Art park kampiranje na Ribnjaku

MAJA RIZNIĆ

Projekt se održava uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba, Ministarstva kulture te podršku prijatelja i sponzora Festivala kao što su Pivovara Medvedgrad, DEPT Agency, JUB boje i lakovi, Graffitishop.hr, Acer Hrvatska, Festival tolerancije, a detaljnije informacije možete pratiti putem službenih Facebook i Instagram profila, kao i stranice događaja na Facebooku.

image

Art park kampiranje na Ribnjaku

MAJA RIZNIĆ
Linker
28. travanj 2024 08:50