FOTOGRAFIJE: ANTE ODAK
Ljepota renesanse

Jedina kolekcija u koju će se zaljubiti obožavatelji umjetnosti i posebnog nakita

Posebna kolekcija koja je posvećena renesansi i ljepoti Botticellijeve Venere je neizostavan komada za svakog strastvenog ljubitelja nakita.

Posebna kolekcija koja je posvećena renesansi i ljepoti Botticellijeve Venere je neizostavan komada za svakog strastvenog ljubitelja nakita.

Svaki istinski obožavatelj nakita smatra ga posebnom umjetničkom kategorijom - u njegovu izradu uloženi su posvećenost, znanje i trud pa nas minuciozna izrada onih posebnih komada nakita iznova ostavlja bez daha. Zato takve komade nakita, koji iza sebe skrivaju posebnu priču, ne gledamo kao još jedan modni dodatak već djelo koje cijenimo i nosimo u posebnim prilikama.

Inspiracija kojom se majstori zanata, kreatori i zlatari služe prilikom izrade nakita dolazi iz prirode ili pak umjetnosti i renesanse, koja je neiscrpan izvor ljepote. Slavno djelo Botticellija "Rođenje Venere" koja slavi žensku ljepotu kroz spoj mitologije i poezije desetljećima služi kao inspiracija za umjetnike: Botticelli je inspirirao dizajnericu Elsu Schiaparelli, dizajnerski dvojac Dolce & Gabbana 1993. godine poslužili su se slavnom umjetninom prilikom stvaranja nove kolekcije, pa i Muglerova kreacija koju je Cardi B nosila imena je Venus i inspirirana je djelom ovog umjetnika.

image
LEEMAGE/AFP/PROFIMEDIA

Botticellijevo djelo smatra se alegorijom koja veliča oblikovne i intelektualne ideale: ljepotu, savršenstvo ženskog tijela, povezanu s Dobrotom te sklad Prirode. Prema klasičnoj mitologiji Venera kao božica ljubavi, ljepote i blagostanja, rodila se iz morske pjene, na latinskom jeziku njezino ime znači "ljubav", a u grčkoj mitologiji je poznata kao Afrodita. Ljupkost i eteričnost Venere Botticelli ostvaruje elegantnim tijekom linija, ruže lepršaju s neba i prema legendi, njihovo podrijetlo podudara se s rođenjem božice ljubavi. Čarobna alegorija talijanskog slikara tako je neiscrpno nadahnuće, a posvećenost detaljima i višeslojnost umjetnine preslikano je i u novoj kolekciji nakita koja je posvećena upravo ovom djelu.

image
FOTOGRAFIJE: ANTE ODAK

Nova FREYWILLE kolekcija nakita Hommage à Sandro Botticelli je put u čaroban svijet renesansne mitološke alegorije. Bečki majstori su primjenom složene tehnike finog emajliranja i procesa oslikavanja emajla u više od 100 koraka minucioznog ručnog rada oživjeli Botticellijeve upečatljive dekorativne elemente i preveli ih u oblik efektnog i unikatnog nakita. Svaki komad nakita iz kolekcije zrači posebnim sjajem jer su dekorativni elementi integrirani s 24-karatnim zlatnim prahom, kao podsjetnik na to da je i Botticelli koristio zlato u svojem remek-djelu.

image

Styling:Petar Trbović
Make-up: Sonja Kvesić
Kosa: Ante Pažani
Model: Matija Mladin; Talia Model

FOTOGRAFIJE: ANTE ODAK
image


FOTOGRAFIJE: ANTE ODAK

FREYWILLE kolekcija Hommage à Sandro Botticelli kombinacija je nježnog pastelnog kolorita, živahnih i ljupkih dekorativnih elemenata koja donosi najbolji spoj za ljubitelje nakita i umjetnosti, a dostupna je i u FREYWILLE 18kt&diamonds limitiranoj ediciji gdje je kolorističan emajl uokviren čistim 18 karatnim zlatom i dijamantima.

Video: @ratiovp

Kolekciju možete razgledati i isprobati isključivo u ekskluzivnim FREYWILLE buticima, a među kojima je i onaj u Zagrebu na adresi Preradovićeva 2. Za više informacija istražite njihovu stranicu www.freywille.com ili Facebook stranicu Freywille Zagreb.

image

FREYWILLE limitirana 18kt&diamonds edicija

FOTOGRAFIJE: Promo
image

FREYWILLE Hommage à Sandro Botticelli kolekcija

Promo

Sponzorirani sadržaj

Linker
26. travanj 2024 21:22