Što nam donosi?

Pluton je ušao u Vodenjaka nakon 225 godina: Stari će se svjetovi srušiti da bi nastali novi

Mnogi svjetski astrolozi s nestrpljenjem su dočekali 23. ožujak ove godine, kada se udaljeni planet Pluton prebacuje iz znaka Jarca u Vodenjaka, gdje se našao prvi put nakon1798. godine.

Događaj koji astrolozi diljem svijeta s nestrpljenjem iščekuju definitivno je prelazak (patuljastog) planeta Plutona u znak nesputanog i slobodoljubivog Vodenjaka, a dogodio se u četvrtak 23. ožujka 2023. oko 12,30 po našem vremenu. Ovaj planet posljednji put promijenio je znak 2008., kao najudaljenijem u Sunčevom sustavu treba mu najdulje da napravi krug oko Sunca. Novi ciklus koji počinje prelaskom iz Jarca u Vodenjaka trajat će oko 20 godina.

Malen, ali moćan, Pluton je otkriven 1930., kao posljednji planet u Sunčevom sustavu, a povezan je sa završecima i padom. Stari se svjetovi moraju srušiti, da bi nastali novi. Prvi korak iz Jarca u Vodenjaka dogodio se 23. ožujka, zatim će se ovaj spori planet u nekom trenu zbog retrogradnog kretanja ponovno vratiti u Jarca, da bi od 21. siječnja 2024. započeo svoju dugi let 11. znakom zodijaka - Vodenjakom (nakratko će 1. rujna ponovno ući u Jarca, ali nakon 19. studenog više se u njega ne vraća).

image

Pluton kojeg je snimila NASA

NASA/UNSPLASH

Plutonu treba 248 godina da prođe kroz sve znakove zodijaka, odnosno da napravi krug oko Sunca. Posljednji put u ovom zračnom znaku bio je krajem 1700-ih. Pluton je kroz Vodenjaka prolazio između 1778. i 1798. godine, a u ta dva desetljeća dogodile su se neke bitne revolucije.

Pregled najvažnijih povijesnih događaja:

  • Sjevernoameričke kolonije i Velika Britanija ušle su u rat, poznat kao Američki rat za neovisnost - od 1775. do 1783.
  • Otkriven je planet Uran 1781., taj je planet vladar znaka Vodenjaka
  • Francuska revolucija počela je 1789.
  • Haićanska revolucija, uspješna pobuna samooslobođenja robova protiv francuske kolonijalne vlasti u Saint-Domingueu, sada suverenoj državi Haiti, započela je 1791.
  • Industrijska revolucija počela se zahuktavati u drugom dijelu 18. stoljeća, ručna se proizvodnja počela zamjenjivati parnim strojevima
  • Prosvjetiteljstvo, koje apsolutno korespondira s naravi naprednog Vodenjaka, svoj vrhunac doživio je osamdesetih godina 1700-ih
image

Pluton u Vodenjaku posljednji put donio je mnoge revolucije

UNSPLASH

Astrolozi diljem svijeta mogu samo pretpostaviti što će nam ovog puta, u 21. stoljeću, donijeti prolazak moćnog rušitelja Plutona kroz inovativni i nesputani znak Vodenjaka. Hoće li to biti davno opjevana hipi čežnja za prosvjetljenjem čovječanstva u ‘Age of Aquarious‘ ili ratove i krvave pobune - i dalje se može samo nagađati. Ove tematike dotaknuo se i poznati domaći astrolog Uranovo dijete u razgovoru za Gloria.hr. U doba kada je stanovnike Europe uhvatila groznica nakupljanja zaliha ulja, brašna i sličnih namirnica, kazao je da to zapravo - nije potrebno.

"Ne trebamo kupovati, niti raditi nikakve zalihe. Astrološki gledano, nekako mi se čini da nema smisla, ionako živimo na rubnim vremenima koja se čine vrlo nelogična i naopaka, ali u suštini nisu, no ta je tema za neku drugu i puno dužu priču. A što ako za par godina, kada Pluton uđe u Vodenjaka nestanemo svi s lica zemlje, što u malo ekstremnijoj astrosimbolici nije uopće nemoguća slika? Što će ti onda ulje, brašno i slično? Ova je pozicija crno bijeli svijet, ‘ili - ili’ shema. Ili svi nestajemo ili se konačno transformiramo i mijenjamo, budimo, ali naglo i nesuptilno. Svakako gomilanje neće puno pomoći, dapače, takvima bi se svemir mogao lako narugati, da sad ne idem u detalje zašto je tome tako... Pluton u Vodenjaka ulazi početkom 2023., pa će se zbog retrogradnosti opetovano na kratko vratiti u znak Jarca, nakon čega nastavlja neometano čišćenje i otklanjanje svega što ne valja, ali onako - žestoko i beskompromisno", kazao je astrolog Uranovo dijete.

Linker
05. ožujak 2024 18:32