DAMIR SKOMRLJ CROPIX
Za Eurosong

LET 3 predstavili svoj zlatni električni traktor: ‘Do Liverpoola ćemo cestom i teleportacijom‘

Custom made zlatni traktor na električni pogon poslužit će glazbenicima da dođu na izbor za Eurosong.

Custom made zlatni traktor na električni pogon poslužit će glazbenicima da dođu na izbor za Eurosong.

Nakon povratka iz Varšave i Tel Aviva, gdje su Let3 iznimno uspješno zaokružili prvi dio svoje turneje po Europi, u srijedu su u Kastvu točno u podne predstavili svoj električni zlatni traktor. S njim će kao prijevoznim sredstvom, kažu Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja, poći i do Liverpoola - cestom i teleportacijom."S njim namjeravamo otići u Liverpool na Eurosong. Ići ćemo cestom i teleportacijom. A čuli smo da neki ljudi već stopiraju pa se nadamo da ćemo ih stići, da se svi skupa ukrcamo", poručili su. Električni traktor, nastavlja Mrle, dio je njihove ekološke, humanističke agende uz koju naglašava kako je danas bitno tehnologiju usmjeriti u pravom smjeru.

image

Vozilo je djelo Zorana Drnjevića, konstruktora unikatnih automobila iz Kastva

DAMIR SKOMRLJ CROPIX

"Traktor je simbol transhumanizma, znači struja, čuvanje prirode, zadnja riječ tehnologije. Danas je čovjek najbliže tome da uz pomoć tehnologije i zdravog razuma iskorijeni glad u svijetu, siromaštvo, glupost i sve što čovjeka i čovječanstvo muči i mori. Samo ideju i tehnologiju treba usmjeriti u pravom smjeru, da se ne koristi u ratne već u humane svrhe", objasnio je Mrle.

Na predstavljanju traktora bio je i njegov tvorac, Zoran Drnjević, konstruktor unikatnih automobila iz Kastva, a za izradu Zlatnog električnog traktora, kaže, trebalo mu je dvadesetak dana. "Bilo je i noćnih radova, bilo je zahtjevno. Dizajn me najviše opterećivao, a bilo je jako malo vremena i puno želja za ispoštivati pa sam radio makete od tepiha da bi im prezentirao. Ali evo uspio sam pogoditi dizajn i u dvadesetak dana završiti zlatni traktor, jako smo svi zadovoljni", poručio je Zoran Drnjević.

image

LET 3 predstavili zlatni električni traktor

DAMIR SKOMRLJ CROPIX

Nakon Poljske i Izraela, Let3 ovaj vikend odlazi za Madrid na službeni španjolski Eurovision party na kojem će nastupiti čak 28 ovogodišnjih natjecatelja, a tjedan dana kasnije za London, čime će zaključiti promo turneju uoči putovanja na završno natjecanje za najbolju pjesmu Europe u Liverpoolu.

Linker
26. travanj 2024 06:43