Kate Winslet na nedavnoj premijeri spektakla ‘Avatar: The Way of Water‘

 FRED DUVAL/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK
mračna satira

Sudeći po prvim kadrovima Kate Winslet je genijalna u ulozi kancelarke autokratske države

Serija "The Regime" na streaming platformu HBO Max stiže početkom ožujka, a prati život političarke izmišljene države kojoj se počne rušiti vlast. Dodatne nevolje priuštit će joj Hugh Grant kao vođa opozicije.

Napokon je stigao službeni trailer šestodijelne serije "The Regime" u kojem, sudeći po dosad otkrivenom, briljira Kate Winslet. Riječ je o gorkoj političkoj satiri u kojoj dobitnica Oscara tumači glavnu žensku ulogu, Elenu Vernham, kancelarku izmišljene autokratske europske države. Njezin je najveći problem kako zadržati vlast koja joj klizi niz prste, a pritom kao da je izgubila doticaj sa stvarnošću.

"Otkad sam postala vaš kancelar, znatno smo porasli kao država. Vrijeme je da pokažemo Americi i svijetu točno koliko vrijedimo," jedna je od izjava Kate Winslet u seriji čije prikazivanje počinje 3. ožujka, na HBO-u.

Tada će se otkriti da za Elenu Vernham prave nevolje počinju kada naredi uhićenje čelnika opozicije čiju ulogu tumači Hugh Grant. Na ulicama počinju neredi, a ona očajnički pokušava zadržati kontrolu, piše Deadline. Desna ruka joj je okrutan pukovnik Herbert Zubak kojeg glumi belgijski dramski umjetnik Matthias Schoenaerts dok njen zgodni, šarmantni suprug u cijeloj toj zbrci nije baš od velike pomoći. Tu ulogu, pak, nadahnuto tumači nagrađivani francuski glumac Guillaume Gallienne.

Posebnu pozornost privlači i odjeća kancelarke. Živopisni kompleti i modni detalji dodatan su plus sjajne interpretacije Kate Winslet .

image

Kate Winslet 2023., na londonskom Tjednu mode

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Prva sezona "The Regime" prati jednu godinu dok se kancelarkina vladavina počinje raspadati, ali je daleko od konačnog pada. Režiju potpisuje redateljski tandem, Britanac Stephen Frears i Novozelanđanka Jessica Hobbs dok je scenarist Will Tracy koji se proslavio hit serijom "Nasljeđe". Tracy je i jedan od izvršnih producenata serije, među kojima je i Kate Winslet. Willov potpis se već osjeća u traileru, u genijalnoj sceni u kojoj se vladarica svojim podčinjenima javlja video pozivom iz kade, dok se oni nervozno pogledavaju pitajući se tko se "probio" na vrh njene liste za odstrel. Nije teško pogoditi da je video postao viralni hit.

Linker
20. travanj 2024 18:03