MARECHAL AURORE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
Koji podvig!

Tom Cruise se hvalio ovim uspjehom, a sad ga je potukla Kate Winslet

Snimajući nastavak filma ‘Avatar‘ izdržala je pod vodom sedam minuta, trideset sekundu duže od akcijske zvijezde postignut u ‘Nemogućpj misiji‘.

Snimajući nastavak filma ‘Avatar‘ izdržala je pod vodom sedam minuta, trideset sekundu duže od akcijske zvijezde postignut u ‘Nemogućpj misiji‘.

Čini se da Tom Cruise više nije najveći frajer na filmskom platnu. Holivudskog glumca koji nikada ne koristi usluge kaskadera kada snima vratolomne scene, "potukla" je kolegica, dobitnica Oscara Kate Winslet.

Dosad je Tom bio ponosan na rekord zadržavanja daha pod vodom od šest i pol minuta koji je postigao snimajući franšizu Nemoguća misija, no zvijezda nastavka hita Avatar: Put vode uspjela ga je nadmašiti, piše The Huffington Post. U nastavku epskog znanstveno-fantastičnog filma Jamesa Camerona tumači ulogu Ronal, matrijarha podvodnog plemena na Pandori, vanzemaljskom planetu koji su ljudi pokušali kolonizirali u prvom filmu iz 2009.

Snimajući podvodne scene, glumica koja je tijekom duge karijere vrlo rijetko preuzimala uloge u akcijskim filmovima - uspjela je zadržati dah čak sedam minuta!

"Dok sam bila u vodi, zamislila sam da je svaki izdržani trenutak svojevrsna letvica podignuta malo više od prethodne. Brojala sam ih u mislima pazeći da pritom ne pretjeram jer sam morala biti oprezna", ispričala je nedavno u showu Entertainment Tonight.

Naravno, zbog zahtjevnog procesa zadržavanja prošla je obuku na setu, a pokraj nje je bio tim spreman uskočiti pođe li nešto po zlu. Kad su je u televizijskoj emisiji upitali što je bilo odlučujuće da postigne nevjerojatan podvig, rekla je da je sve u našoj glavi. Naučila je stišati um u trenucima dok se tijelo bori za dah i tako je uspjela.

Linker
26. travanj 2024 15:16