RADI I NA ALBUMU

Luka Nižetić ima novu pjesmu: "Manistra na pome nije samo meni, nego vjerujem u cijeloj Dalmaciji najdraže jelo"

Splitski pjevač objavio je drugi singl s kojim najavljuje novi album. U pjesmi je spojio svoje dvije velike ljubavi- glazbu i gastronomiju. A fanovima je u spotu otkrio i recept.

Luka Nižetić predstavio je novu pjesmu "Manistra na pome" koja bi mogla biti novi ljetni hit. Glazbu i tekst potpisuje sam Luka Nižetić, a produkcija i aranžman nose potpis Marka Mihaljevića. ‘Manistra na pome’ donosi nam svježi, moderniji zvuk, ali i dalje s prepoznatljivim autentičnim Lukinim glazbenim izričajem u kojem se spaja moderno s mediteranom. Luka u pjesmi zapravo uspoređuje ljubav prema nekome s obožavanjem tog klasičnog dalmatinskog jela, odnosno, kako kaže, manistra na pome mu je mjerna jedinica za ljubav.

image
PRESS

"Manistra na pome nije samo meni, nego vjerujem u cijeloj Dalmaciji, najdraže jelo. Svatko ima neki svoj tajni recept, način pripreme kako se i govori u pjesmi, neki je vole slatku, neki kiselu. Ja sam odrastao na manistri na pome, radili su mi je moja baba Vjerica, a onda i mater. Kada ne znam što da kuham za ručak ona mi je uvijek prvi izbor", ispričao nam je Luka o tome zašto baš to jelo od svih drugih. Luka je obožavatelje iznenadio i posebnim spotom za pjesmu u kojem zapravo otkriva recept za to popularno ljetno jelo.

"Recept koji se nalazi u spotu je moj. Malo sam ga modificirao jer prava šalša se kuha dobrih osam sati. Ali iskreno nema tu neke filozofije, niti previše začina, samo treba biti strpljiv pri pripremi pome i odabrati dobru manistru", objasnio je Luka koji je ovim singlom spojio dvije ljubavi - glazbu i hranu. Ova pjesma ujedno je i najava albuma.

"Ovo je nakon pjesme "Različito isti" drugi singl s nadolazećeg albuma čiji izlazak bi trebao biti početkom iduće godine. Do ljeta sigurno izlazi još jedna pjesma. A plan je izaći s nekih 4,5 singlova prije izlaska albuma. Imam već dosta skica, već dvije nove skladbe koje sam također napisao, a tu će se sigurno naći i pjesme od Branimira i Maria Mihaljevića. Drago mi je da se u rad na novom albumu uključio i Marko Mihaljević koji je iznimno talentirani producent. Doista sam u vrlo kreativnoj fazi i baš se veselim daljnjem radu", otkrio nam je Luka koji osim glazbe ima i svoj restoran.

image
PRESS

Naime, Fabriku je otvorio još 2013. na Visu. A nakon Fabrike, prije nekoliko godina s poslovnim je partnerom Reneom Gamijem preuzeo i lokalnu konobu Hum preimenovavši je u Fabrika Pizza & Pasta, pa mu uvijek miriše manistra na pome. Za Gloriju je još prošlo ljeto i rekao kako mu je to zapravo najdraže jelo.

Kuhanje ovom pjevaču nikako nije strano. Još 2014. godine postao je prvi Celebrity Masterchef. "Ako nemam nekih obaveza oko glazbe ili restorana kada je sezona, uhvatim se kuhanja, što mi je još jedan vid meditacije", kazao je Luka za Gloriju Glam prije dvije godine. Kuha zapravo od malih nogu, a to je, kaže, naslijedio od majke Tamare.

Linker
13. travanj 2024 13:14