NEJA MARKICEVIC/CROPIX
bravo

Vitomira Lončar pohvalila se još jednim uspjehom, a za njega je zaslužna njezina kći Buga

Poznata ‘Bucka‘ objavila je još jednu knjigu, čija je urednica njezina kći, a izdala ju je na čak tri jezika - hrvatskom, engleskom i kineskom.

Poznata ‘Bucka‘ objavila je još jednu knjigu, čija je urednica njezina kći, a izdala ju je na čak tri jezika - hrvatskom, engleskom i kineskom.

Zagrebačka glumica, znanstvenica i suosnivačica kazališta Mala scena Vitomira Lončar, koja sa suprugom Ivicom Šimićem već pet godina živi u Kini, pohvalila se da je napisala knjigu, čija je urednica, ni manje ni više nego - njezina kći Buga Marija Šimić. Knjiga "Vrijeme za promjene" izašla je na tri jezika - hrvatskom, engleskom i kineskom.

"I napokon, moja najnovija knjiga je vani! Hrvatski, engleski, kineski... "Vrijeme za promjenu". Želi li netko krenuti u promjenu, možda je ova e-knjiga prvi korak! A sada, Tibet me čeka! Tko je rekao da je penzija vrijeme kad se čovjek napokon počne odmarati????", napisala je ponosna Vitomira na Facebooku.

Čitajte i: Vitomira Lončar i dalje očarana Kinom! Ljubaznost domaćina, ukusna hrana i čarobni prizori ostavili su je bez daha

Inače, Vitomira je nedavno počela pisati svoj blog "Slamka spasa", objavila istoimenu knjigu, a nakon toga uslijedio je i vlog, odnosno YouTube kanal na kojem objavljuje videa o životu u Kini i kako se on razlikuje od onog u Hrvatskoj. Vitomira posljednjih godina predaje na sveučilištu u Xi‘anu, a u Kinu je otišla kada je njezin suprug tamo dobio posao.

Vitomira je uoči odlaska u Kinu rekla da je morala to napraviti jer više nije mogla izdržati pritisak i nepoštovanje koje je ovdje dobivala sa svih strana.

Čitajte i: U Kini hara koronavirus, Vitomira Lončar poručuje: ‘Hvala vam što brinete, još uvijek smo sigurni‘

image
Vitomira Lončar na putovanjima isprobava neobične stvari - kao što je letenje na motornom zmaju nad Plamtećom planinom u Kini.
PRIVATNI ALBUM

"Shvatila sam da ću morati otići u Kinu, da za mene više ovdje mjesta nema, da ja moram otići u političku emigraciju, da ja u svojim godinama više ne mogu ništa raditi u ovoj zemlji, da sve ono što znam, mogu, i sve ono što sam naučila, da sve moje iskustvo ovdje ne znači ništa, da sam za ljude ovdje luđakinja i bolesnica koja uopće ne zna ništa o svom poslu, da su me diskreditirali na svim područjima, da su me maknuli s Akademije dramskih umjetnosti gdje je bilo moje prirodno mjesto, da više nisam niti mogla predavati i to jutro mi je sve prošlo kroz glavu i rekla sam: To je kraj. To nije bio planirani kraj, to je jednostavno bio - kraj", ispričala je svojedobno Vitomira.

Osim što predaje na sveučilištu Eurasia, sa suprugom putuje koliko stigne te nema ni želje ni volje vratiti se u Hrvatsku. Njoj je u inozemstvu, kaže, sasvim dobro.

Linker
27. travanj 2024 05:56