MARIJAN MARINOVIĆ
odlične delicije

U Dubrovniku se održava Pizza Festival: Pogledajte što vas čeka

U Dubrovniku je otvren Pizza festival, a uz dobru ponudu gastro jela, zagarantirana je i odlična zabava.

U Dubrovniku je otvren Pizza festival, a uz dobru ponudu gastro jela, zagarantirana je i odlična zabava.

U Dubrovniku je otvoren prvi Pizza festival. Traje do nedjelje, 15. listopada, a donosi dašak Italije u bivšu tvornicu TUP smještenu u Gružu. Uz mnoštvo različitih pizza, posjetitelji će moći kušati i razne sendviče, ali i osvježavajuće koktele. Od klasičnih napoletanskih pa sve do hrskavih pizza iz ‘pleha‘.

image
MARIJAN MARINOVIĆ
image

Radno vrijeme festivala u petak je od 16h do ponoći, a subotu i nedjelju od podne do ponoći. Ulaz je besplatan

MARIJAN MARINOVIĆ

Već je prvi dan festivala privukao brojne Dubrovčane i njihove goste sa svih krajeva svijeta, a naredna tri dana u Gružu, odnosno u TUP-u bit će definitivno ispunjena okusima i mirisima. Odlično raspoloženi chefovi i pizza majstori na četiri ‘kućice‘ posjetiteljima nude svoje kreacije, među kojima i pizzu s lososom ili suhim smokvama, kao i provjerene klasike od kojih su najpoznatije Pepperoni i Margherita. Posebno uzbuđeni zbog svog prvog gostovanja na prvom dubrovačkom Pizza festivalu su domaće snage iz Župe dubrovačke, ekipa iz Piste & Pazze koji sugeriraju da je potrebno isprobati panuozzo sendviče, svojevrsni mix sendviča i pizze čiji korijeni sežu u osamdesete godine i mjesto Gragnano, južno od Napulja.

image
MARIJAN MARINOVIĆ
image
MARIJAN MARINOVIĆ

Ekipa iz zadarskog Poma Food Boutiquea rade na inovacijama, a njihove delicije su posebne jer sve umake i dodatke proizvode sami. Posjetiteljima preporučuju isprobati Talijanku s pestom od bosiljka ili Istrijanku s pršutom i acetom od smokve. Ljubitelji hrskave pizze s punijim rubom napokon su došli na svoje jer Institut za pizze priprema originalnu talijansku pizzu, pri čemu najviše pažnje posvećuju tijestu i njegovoj fermentaciji. Naime, ono se fermentira 72 sata, što je izuzetno važno kako bi se moglo peći na visokoj temperaturi, a sve da bi postigli željeni okus i teksturu. Beg‘s Plant Based nudi "Meet the Fig" pizze sa suhim smokvama.

image
MARIJAN MARINOVIĆ
image
MARIJAN MARINOVIĆ

Za kreativnu zabavu za male ovoga vikenda u Dubrovniku pobrinut će se poznata splitska modna dizajnerica Anamarija Asanović, kao i gostovanje poznatih maskota Chasea i Minnie. Zidove su za ovu prigodu ukrasili umjetnici Grupe Zid koji su pripremali i zanimljive radove s ovogodišnjeg zagrebačkog "Street Art Festivala".

image
MARIJAN MARINOVIĆ
image
MARIJAN MARINOVIĆ

Gastro-avanturu u Dubrovnik dovodi TUP u suradnji s Gradom, a u prostoru bivše tvornice u Gružu posjetitelji će naredna tri dana imati priliku probati specijalitete s potpisom najboljih pizza-umjetnika. Nakon spektakularnog otvorenja u režiji majstora za partije, splitskog dua Kuzma & Shaka Zulu - posjetitelje u petak očekuje DJ Maha, Grše je na rasporedu u subotu, dok je za nedjelju odnosno zatvaranje festivala zakazan koncert Songkillersa.

Linker
27. travanj 2024 06:10