BRITANSKI PAR

‘Zaljubili smo se u Hrvatsku! Cijene? Nije kao u Norveškoj, ali je papreno. Za jednu se stvar posebno isplati dati novce‘

Odmor iz snova u Dubrovniku

 Lisa Marshall/Facebook
Lisa i Jay na jugu Hrvatske proveli su četiri prekrasna dana

Britanka Lisa Marshall i njezin partner Jay upravo su se vratili s godišnjeg odmora u Dubrovniku. Unatoč kišnom danu i jednodnevnoj crijevnoj virozi iz Hrvatske su ponijeli najljepše uspomene. Na jugu Hrvatske proveli su četiri prekrasna dana, a u mislima im se vrti samo jedna rečenica: ‘Jedva čekamo povratak u Hrvatsku‘.

Putovanje su počeli planirati još početkom siječnja, a savjete o tome što vidjeti, gdje jesti i koji smještaj odabrati potražili su na Facebooku.

Nakon povratka bili su prepuni dojmova, pa je Lisa odlučila crtice s putovanja objaviti na Facebooku. Iz Dubrovnika u Britaniju odnijeli su samo najljepše uspomene, a kao jedinu negativnu stvar ističu - previsoke cijene.

- Upravo smo se vratili kući. Zaljubili smo se u Hrvatsku i iskreno - jedva čekamo da se vratimo. Nadam se da će moje preporuke pomoći drugima, uzbuđeno je napisala Lisa.

image
Lisa Marshall/Facebook
image
Lisa Marshall/Facebook

Ona i partner odsjeli su tri noći u hotelu Bellevue i nisu se razočarali.

- Prekrasan hotel s najljepšim pogledom na plažu i more. Mislim da u životu nisam imala bolji doručak, usluga je bila čista petica, a lokacija savršena, udaljen samo 15 minuta šetnje od starog grada, oduševljeno je napisala Lisa.

Natrag u Britaniju ponijela je predivne uspomene na izlet brodom uz zalazak sunca te prekrasnu večeru u starom gradu. S nostalgijom se sjeća glazbe uživo na klaviru i spektakularnog pogleda.

Vremenska prognoza malo im je pomrsila planove, pa su neke izlete morali otkazati, ali ipak su uspjeli otići na Srđ, gdje ih je dočekao ‘nevjerojatan pogled na grad‘.

Lisa Marshall ne propušta spomenuti kako su cijene iznimno visoke.

- Nije tako skupo kao u Norveškoj, ali još uvijek je skupo. Doznali smo da neki restorani nude popust od 20% ako ih posjetite po danu, pa to valja imati na umu ako posjećujete Dubrovnik. Jeli smo i u pekarnama kako bismo uštedjeli, navodi pa dodaje:

- Ako vam je budžet ograničen, budite štedljivi. Ipak, svakako preporučujem da se počastite jednim finim ručkom ili večerom, preporučila je.

Zadnjeg dana boravka odlučili su se za posjet Cavtat. Odluka je bila pun pogodak.

image
Lisa Marshall/Facebook
image
Lisa Marshall/Facebook

- Kakvo prekrasno mjesto, tek tamo smo imali osjećaj da smo na godišnjem odmoru. Predivna šetnja uz obalu i nekoliko lijepih restorana. Znatno je jeftiniji od Dubrovnika. U restoranu uz more ručak smo platili u pola cijene, ispričala je.

Spomenula je da su jeftino platili povratni let iz Manchestera - po osobi 135 eura. Tri noćenja s doručkom u hotelu Bellevue s pet zvjezdica koštala su ih 455 eura.

- Vjerujte mi, u usporedbi s cijenama u špici sezone, ovo je nevjerojatna ponuda, tvrdi Lisa.

Navodi da ih je prijevoz Uberom od zračne luke do hotela koštao 25 eura.

- Nažalost, nismo vidjeli sve što smo htjeli zbog lošeg vremena. Nismo uspjeli prošetati zidinama, vozili bicikl na žici na Srđu, ali svejedno je bilo nevjerojatno. Iskreno, to nam je samo izgovor da se vratimo, zaključila je.

Idući put Lisa i Jay u Hrvatsku planiraju povesti i djecu, koji su ovaj put ostali u domovini s bakom i djedom. Već su se počeli raspitivati za najbolji smještaj za četveročlanu obitelj.

*Napomena: Fotografije objavljujemo uz dopuštenje Lise Marshall

image
Lisa Marshall/Facebook
image
Lisa Marshall/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:35