PIXABAY
NAJUKUSNIJI DAN

Danas je svjetski dan sladoleda od čokolade! Donosimo slasne kombinacije kojima možete proslaviti

Vječan okus sladoleda čija popularnost već stoljećima ne pada je onaj od čokolade, a najbliži po popularnosti je okus vanilije. Razlog zbog kojeg biste se trebali počastiti sladoledom od čokolade uvijek postoji, a danas je najvažniji njegov rođendan!

Vječan okus sladoleda čija popularnost već stoljećima ne pada je onaj od čokolade, a najbliži po popularnosti je okus vanilije. Razlog zbog kojeg biste se trebali počastiti sladoledom od čokolade uvijek postoji, a danas je najvažniji njegov rođendan!

Dan sladoleda od čokolade započeo je vjerojatno neki proizvođač sladoleda kako bi potaknuo što veću prodaju ovog ukusnog deserta. Ipak, postavlja se pitanje - je li doista bilo potrebe poticati ljude da jedu više sladoleda od čokolade?

Čitajte i: Sad će uživanje u sladoledu biti još slasnije: Mnogima omiljen desert dobio je novo izdanje

Spoj kakaa u prahu s jajima, vrhnjem, vanilijom i šećerom sastav je najpopularnijeg okusa sladoleda koji se potom zamrzava! Sve do kasnih 1800-ih godina, sladoled je bio luksuz - namijenjen samo bogatima i eliti zato što su si oni mogli priuštiti uvoz te ga zamrznuti čim stigne do njih.

image
Amerikanci su tijekom 2016. pojeli 2,7 milijardi litara sladoleda.
PEXELS

Pitate se kako proslaviti ovaj dan? Najvažnije od svega je da u kući imate sladoled od čokolade, a sve ostale savjete donosimo mi!

Čitajte i: Za prste polizati! Za pripremu deserata u čaši domaće gastro blogerice ne trebate paliti pećnicu

Ovisno o tome koliko ste skloni eksperimentiranju s hranom, odaberite idealnu kombinaciju za sebe. Baš kao čokolada, i čokoladni sladoled izuzetno je svestran - dodajte ga desertima, mliječnim šejkovima, nadopunite kombinacije slatke i slane hrane ili ga kombinirajte s drugim čokoladnim poslasticama!

Idealne kombinacije sladoleda za one koji još nisu odlučili čime će zasladiti ovaj dan su i: čokoladni sladoled sa slatkom pitom, vaflima ili kolačićima s čokoladnim mrvicama!

image
Spoj kakaa u prahu s jajima, vrhnjem, vanilijom i šećerom sastav je najpopularnijeg okusa.
PEXELS

Bez obzira slavite li dan čokoladnog sladoleda, jedete iz dosade ili uživate u sladoledu uz film, nema pogrešnog vremena da se prepustite onome u čemu uživate!

Ako nemate vremena praviti kombinacije, posjetite slastičarnicu u blizini s prijateljima, obitelji ili boljom polovicom i zasladite ovaj dan!

Evo i činjenica koje niste znali o čokoladnom sladoledu:

  • Rimljani su, kako bi uživali u zamrznutoj slastici, slali robove u planine da sakupljaju snijeg i aromatiziraju ga voćem. Jeste li sada još više zahvalni što ovaj užitak možete pronaći u trgovinama?
  • Svjetski rekord u jedenju sladoleda oboren je 2017. Miki Sudo uspio je pojesti 7 litara sladoleda u 6 minuta!
  • Amerikanci su tijekom 2016. pojeli 2,7 milijardi litara sladoleda.
  • Znate li koliko je lizanja potrebno da se pojede kornet sladoleda? Istraživači su otkrili da je riječ o 50 liza.
  • Najpopularniji dan konzumacije sladoleda je nedjelja!
Linker
26. travanj 2024 05:09