Kada smo nedavno razgovarali s Marijom Antunović iz Croccantina, brenda koji proizvodi mnogima najbolji zanatski sladoled u zemlji, otkrila nam je kako je baš sve spremno za otvaranje nove kuhinje u njihovom zagrebačkom pogonu u kojoj će se, najavila je tada, proizvoditi bezglutenske slastice.
Na ideju je došla zato što je što većem broju ljudi htjela ponuditi kvalitetne i ukusne slastice, bez obzira na to smije li netko ili ne smije konzumirati gluten. Na projektu su u Croccantinu, rekla nam je Marija, radili dugo jer su htjeli da baš sve bude kako treba, a najveća želja bila im je dobiti slatke zalogaje koji, unatoč tome što su bezglutenski, neće ‘izgubiti‘ na okusu, teksturi, izgledu i kvaliteti.
"Htjela sam da budu ukusni, meki, sočni, hrskavi, fantastični i bolji od svih ‘gluten free‘ deserata koje sam do sada probala. Jer gluten free mogu jesti svi. Iskustvo me naučilo da nemoguće postaje moguće kad imaš znanje i vrijeme", komentirala je Marija novitet u ponudi Croccantina.
Odnedavno se upravo bezglutenski keksi mogu kupiti na njihovom kiosku Pelješki zet na tržnici Dolac, gdje nude i druge slastice, a ovih dana stižu i u partnerske dućane Croccantina, kao što su Veronika Delikatese.
U ponudi su limoneti, kokoslice, čokoleti, bademini, kavolačići i lješnjakice, među kojima bismo posebno istaknuli lješnjakice, bademine i čokolate, koji su bogati, puni okusa, istovremeno hrskavi i i meki. Ljubiteljima kave u slasticama među nama posebno su se svidjetli i kavolačići, koji dolaze i u posebnom obliku zrna kave, dok su oni koji najčešće biraju kisele slastice, komentirali kako bi voljeli da su limoneti, koji su zapravo raspucanci s limunom, ipak nešto kiseliji.
Osim keksića, iz Croccantina su nedavno objavili i kako su rezultati službenih laboratorijskih analiza potvrdili da su svi okusi Croccantino sladoleda bez glutena pa sada sa sigurnošću u njima mogu uživati baš svi. Također, jedna od dobrih vijesti je i da je njihov sladoled odnedavno dostupan i na slovenskom tržištu.
Svakako je dobro dodati i kako je lijepo vidjeti da je ponuda bezglutenskih proizvoda i kod nas sve veća. Nakon velikog uspjeha Katinog kruha bez glutena, otvaranja bistroa Fetiš koji nudi samo bezglutenska jela, a nedavno i ponude kremastih slastica brenda Maslo Pastry, sladoled i keksi iz Croccantina samo su još jedan lijep dodatak širenju scene. A to je svakako nešto što treba pohvaliti.