Anton Licul Grk, Sara Prenc Opačić i Anselmo Tumpić
 Promo
karirana košulja

Posebna boca s povijesnom pričom: Rovinjski studio pokupio nagradu za ambalažu maslinovog ulja

Rovinjski studio za vizualne komunikacije Tumpić/Prenc dobitnik je nagrade Red Dot: Best of the Best, jedne od najcjenjenijih na području dizajna u svijetu. Nagrada je stigla za dizajn boce maslinovog ulja istarskog brenda Latini.

Žiri međunarodnih stručnjaka odlučio izabrao je dizajn boce između 8.697 radova iz 54 zemlje, a Studio Tumpić/Prenc se sada nalazi među nagrađenima koji konkuriraju i za Red Dot: Grand Prix čiji će dobitnik biti objavljen 1. studenog.

Koristeći motiv karirane košulje na ambalaži ulja, kreativni tim Studija Tumpić/Prenc dočarao je dinamiku prošlosti Istre i težaka iz unutrašnjosti poluotoka koji su nerijetko odlazili raditi kod zemljoposjednika Talijana bliže obali. Tone, predak vlasnika brenda maslinovog ulja Latini, krajem 19. stoljeća povremeno je radio kao zemljoradnik kod istarskih Talijana koje su tada nazivali Latini. Jednom je kao dnevnicu dobio kariranu košulju, ondašnju rijetkost pa su ga njegovi mještani prozvali Latini. To je ostao i nadimak obitelji do danas kad su ga Tonini potomci odabrali za ime svog brenda.

Promo

Promo

"Zbog toga smo i bocu maslinovog ulja odjenuli u karirani uzorak s džepom u kojem se nalazi papirić s ispisanom stoljetnom obiteljskom pričom. Na neki način dizajnom je boca postala portret voljenog pretka. Kroz specifičnu priču vezanu samo za ovu obitelj, prenijeli smo poruku domaće proizvodnje ulja od autohtonih istarskih sorti maslina uzgajanih s posebnom pažnjom od polja do gotovog proizvoda", otkriva Anselmo Tumpić, kreativni direktor.

Promo
Anton Licul Grk, Sara Prenc Opačić i Anselmo Tumpić

Studio su u Rovinju prije samo dvije godine osnovali Anselmo Tumpić i Sara Prenc Opačić, koji su iskustvo dotad stjecali u domaćim i stranim marketinškim agencijama. Nagrada Red Dot dodjeljuje se već 65 godina za iznimna dizajnerska rješenja i kreativne dosege te inovativne koncepte.

Linker
22. studeni 2022 21:08