Ana Mihalić
ima u odluci nešto taštine...

Hus iz Parnog valjka samo za Gloriju: Kako mi je u šezdesetima nabujala kosa

Zagrebački gitarist i autor hitova Parnog Valjka Husein Hasanefendić Hus, uoči koncerata u Kanadi i SAD-u otkriva da su vježbanje, zdrava prehrana i estetski kirurzi najzaslužniji za njegov mladenački izgled u šezdesetima.

Na početku godine u kojoj započinje 44. rundu s Parnim valjkom, zagrebački gitarist i skladatelj Husein Hasanefendić Hus po sili je zakona završio u mirovini. Nedavno je proslavio 65. rođendan i sad čeka izračun prve mirovine. No ni u mirovini ne planira stati, pa se s Valjkom priprema za kanadsku i američku turneju te koncerte u regiji. Svakodnevno sklada i piše pjesme, a dok smišlja nove projekte od poznanika prima komplimente na račun svojeg novog izgleda. 'Mnogi mi govore da sam se promijenio i to je istina. Ne sjećam se kad sam bio u boljoj formi - i fizički i psihički. Svakog jutra se razgibavam i odradim seriju vježbi snage, što mi je pomoglo da smršavim deset kilograma. Osim toga, pazim što jedem i pijem pa sam iz prehrane izbacio kruh, pivo i gazirane napitke', govori Hus, koji ne skriva da je njegovu mladolikom izgledu u mirovini znatno pridonijela i nova frizura.

Na pitanje tko je najzaslužniji za njegovu frizuru, glazbenik spremno odgovara: 'Estetski kirurzi koji su mi presadili, odnosno dopunili dijelove vlasišta s prorijeđenom kosom. I to minimalno invazivnom metodom, u kojoj se folikuli uzimaju iz donorskih područja gdje je kose više nego dovoljno.'

Objasnio je potom i zašto se odlučio na taj zahvat. 'Smatram da je za javnu osobu pristojan izgled izraz poštovanja prema publici i gledateljima pred malim ekranima u čije domove ulazi za vrijeme svojih javnih nastupa. Za mene je to pitanje higijene tijela, ali i duha, jer u toj odluci, dakako, ima i nešto taštine. U svakom slučaju, sada se bolje osjećam, iako za uspjeh Parnog valjka izgled njegovih članova nikada nije bio od presudne važnosti', ispričao je Hus za Gloriju te se dotakao odrastanja u Zagrebu 60-ih, što je tada značilo biti frajer, jesu li njegova supruga i djeca obožavatelji Parnog valjka te ima li neostvarenih želja.

Linker
25. travanj 2024 17:11