PEXELS
Snaga vlasišta

Tretmani koji se traže: Pet metoda za zdravije vlasi i bujniju kosu

Predstavljamo pet najsuvremenijih metoda za usporavanje i smanjenje gubitka vlasi te za jačanje i presađivanje kose.

Predstavljamo pet najsuvremenijih metoda za usporavanje i smanjenje gubitka vlasi te za jačanje i presađivanje kose.

Dosad nije pronađen lijek koji bi spriječio ili izliječio ćelavost, jedina sigurna metoda za rješavanje tog problema je transplantacija kose. No postoje tretmani za usporavanje i smanjenje gubitka te za jačanje kose.

"Mi u Poliklinici Maletić raspolažemo s raznim dijagnostičkim i terapijskim metodama, i za svakog klijenta određujemo ono što mu najbolje odgovara, jer nije svatko kandidat za svaku tehniku", govori dr. Ana Maletić, inače članica ISHRS-a (International Society of Hair Restauration Surgery, svjetskog udruženja najboljih liječnika koji se bave transplantacijom kose i drugih dlačica). U svojim poliklinikama u Zagrebu i Daruvaru sve te postupke obavlja po najvišim svjetskim standardima, jer iza sebe ima dugogodišnje iskustvo, vrhunske rezultate i neprestano se educira.

GENETSKI TEST daje podatke za optimalno i personalizirano liječenje ćelavosti - analizom genetskih faktora i drugih relevantnih karakteristika. Uzima se bris bukalne sluznice (što je brzo i bezbolno), koji se šalje u specijalizirani laboratorij, a na temelju tih rezultata i podataka dobivenih iz upitnika propisuju se personalizirani pripravci za borbu protiv gubitka kose.

image

Osim presađivanja, dr. Ana Maletić radi i tretmane za usporavanje i smanjenje gubitka kose

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

PRP VLASIŠTA jedna je od najučinkovitijih minimalno invazivnih metoda - aplikacija vlastite krvne plazme bogate trombocitima, koji sadrže brojne faktore rasta pa, među ostalim, djeluju stimulativno na rast kose. PRP se najčešće primjenjuje kod androgene alopecije, ali i kod mnogih drugih njenih oblika te, ako je potrebno, prije i poslije transplantacije kose. Ne zahtijeva anesteziju, prvi rezultat vidljiv je već nakon nekoliko tjedana, a preporučuje se obaviti tri puta godišnje.

TRANSPLANTACIJA MASNOG TKIVA u područje vlasišta također ima snažni stimulativni učinak na rast kose. “Materijal” se uzima iz dijelova tijela s viškom masnog tkiva (trbušna stijenka, na primjer), i to specijalnim instrumentima promjera oko 2 mm. Obrađeno masno tkivo, koje je bogato matičnim stanicama, ima veliki potencijal za aktivaciju folikula kose pa se ubrizgava u područje na kojem pacijent gubi kosu. Taj zahvat se radi u lokalnoj anesteziji.

FILER ZA VLASIŠTE sadrži sedam peptida i hijaluronsku kiselinu, koji poboljšavaju cirkulaciju, aktiviraju folikule kose te na taj način smanjuju njeno ispadanje, ubrzavaju rast i osnažuju vlas. Za najbolji učinak preporučuju se četiri tretmana u razdoblju od osam tjedana - samostalno ili u kombinaciji s PRP metodom.

TRANSPLANTACIJA KOSE daje pak trajne rezultate. Primjenjuje se i kod žena i kod muškaraca, a postignuti rezultati izgledaju posve prirodno. Danas se najčešće primjenjuje FUE metoda, kad se folikularne jedinice vade s donorske regije jedna po jedna i usađuju u područje gdje kosa nedostaje ili je prorijeđena. Zahvaljujući novim tehnikama, više nije nužno šišanje vlasišta prije transplantacije kose.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Maletić.

Tema je dio sadržaja magazina GLORIA GLOW koji se može kupiti po cijeni od 35 kn na kioscima do 7. prosinca uz magazin Gloria i dar iznenađenja.

image
PRODUKCIJA GLORIA
Linker
26. travanj 2024 12:31