Kreativni kutak

Ljupki dodaci za dom! Željka Haric ilustrira zen i one male stvari koje život čine ljepšim

Koloristički razigrana estetika predmeta za dom koje dizajnira Željka Haric, vlasnica studija List Living, u svaki će interijer unijeti dozu radosti i optimizma. U izradi platnenih posuda, jastučnica, ilustracija i bilježnica brenda List Living sudjeluje pouzdan tim malih hrvatskih obrtnika.

Mali životni trenuci koji stvaraju ugodu, poput čitanja knjige, uživanja u toplom napitku ili šetnje prirodom, najveći su izvor inspiracije Zagrepčanki Željki Haric u osmišljavanju predmeta za dom njezinog dizajnerskog studija List Living.

Platnene posude, jastučnice, ruksaci, bilježnice, blokići i ilustracije ove 37-godišnje diplomirane ekonomistice imaju poseban feel good efekt, podižući raspoloženje svojim bojama i motivima.

Godinama joj je kreativno stvaranje bilo više hobi nego biznis, terapija nakon napornog radnog dana u odjelu financija, no kad je potražnja za njezinim proizvodima toliko porasla da više nije mogla “žonglirati” između dva posla, posvetila se - onom kreativnijem.

Čitajte i: Jeste li spremni za modni povratak u sedamdesete? Probudite hippie duh uz boho haljine i kaftane s kašmirskim uzorkom

image
Diplomirana ekonomistica Željka Haric izrađuje dodatke za dom preko deset godina.
List Living

Danas u malom studiju u obiteljskoj kući na Jarunu Željka osmišljava kompletan dizajn, a na šivanje i printanje svoje proizvode šalje malim hrvatskim obrtnicima. Tako joj proizvode šije krojačica Štefica iz Krapine, printa jedno malo poduzeće iz Varaždina, a i pamuk koji koristi za izradu iz hrvatske je tvrtke Čateks.

Njezin se radni dan sastoji uglavnom od crtanja i digitalnog skiciranja u programima Ilustrator, Photoshop i Procreate, kao i razmišljanja o uzorcima i motivima - a prevladavaju oni prirodni, botanički, u žutoj, crvenoj, plavoj boji i zemljanim tonovima.

- Inspirira me svaki slobodni, a vrlo rijetki trenutak koji imam, s obzirom na to da sam majka četverogodišnjeg sinčića Lovre koji je dosta živahan. Priroda je nešto bez čega ne bih mogla stvarati. Sretnica sam što imam kuću u Lici pa smo gotovo svaki vikend na šetnji uz Gacku ili na Velebitu. U svojim ilustracijama želim prikazati one životne trenutke koji me inspiriraju i opuštaju, volim reći da ustvari ilustriram zen - kaže dizajnerica, koja je kreativnu crtu u sebi probudila još kao djevojčica, promatrajući oca Željka, amaterskog slikara, neprestano okruženog bojama i platnom. Ideje za proizvode rađaju se, među ostalim, i iz neke vlastite potrebe.

image
Jastučnice s prirodnim i botaničkim motivima.
List Living

Čitajte i: Ljepota apstrakcije: Mlada dizajnerica osmišljava genijalne vizure dekortivnog kućnog tekstila s potpisom

Primjerice, bilježnicu za recepte dizajnirala je nakon što je ispunila onu koju je već imala, a njezin hit-proizvod - platnena posuda - nastala je dok je još živjela u stanu od 30-ak kvadrata, kad je bio pravi izazov organizirati sve stvari u malom prostoru.

Osim na Etsyju i web shopu, njezini se proizvodi mogu naći i u “fizičkim” dućanima poput galerije Link u Zagrebu, galerije More u Splitu i dućana Croatia in the box u Rijeci (ima ih još), a sljedeći kreativni projekt koji želi ostvariti su - tanjuri i šalice s potpisom List Living.

image
U izradi platnenih posuda, jastučnica, ilustracija i bilježnica brenda List Living sudjeluje pouzdan tim malih hrvatskih obrtnika.
List Living
Linker
25. travanj 2024 12:26