Besprijekoran izgled

Make-up za Barbie radila je Hrvatica, a otkriveno je i koje proizvode je koristila

Ivana Primorac, BAFTA-om nagrađena vizažistica zaslužna je za nevjerojatnu transformaciju glumačke ekipe filma Barbie.

Barbiemanija zavladala je i našim kinima i donijela najveću koncentraciju ružičaste boje u dvorane. Osim ružičastih outfita, rekreiraju se i Barbie beauty lookovi, a iza onih na filmu nalazi se Hrvatica koja iza sebe ima zavidnu karijeru i osvojene nagrade - Ivana Primorac radila je na filmu "Barbie" kako bi Margot Robbie, Ryana Goslinga i ostalu ekipu pretvorila u lutke - ipak "prizemljenog" i prirodnog izgled.

Ivana je u razgovoru za strane medije otkrila neke tajne sa seta - primjerice, da nisu željeli postići plastični izgled lica kako bi svi izgledali slično, već su od svakog glumca i glumice željeli izvući ono najbolje. Barbie predstavlja najbolju verziju same sebe, pa je to bila smjernica - učiniti da svaki od glumaca izgleda najbolje. Svaka Barbie i svaki Ken "građeni" su kao individualci, odnosno svaki look prilagođen je njima. Margot Robbie kao glavna zvijezda i Stereotipna Barbie imala je najviše transformacija, od frizure do make-upa, pa je za njezin izgled korišteno čak 18 različitih perika i 30 umetaka kose.

image
LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Svaki od glumaca također je imao individualnu rutinu njegovanja kože lica i tijela te kose, kako bi uvijek izgledali svježe, sjajne i blistave kože. Umjesto konturiranja, naglasak je bio na čistoj i blistavoj koži, a za to je korišten Chanelov highlighter kojeg su nanosili na određene točke na licu, između ostalog u kutove očiju kako bi Margot imala poseban sjaj u očima.

image
LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Količina nijansi ruževa i rumenila broji se u stotinama, a svaku su birali kako bi bila identična boji njezinog outfita - ruževi brendova Chanel i Lisa Eldridge najčešće su korišteni. Također, puder najčešće nije nanošen na cijelo lice već samo na dijelove kojima je potrebno prekrivanje, kako bi se postigao prirodniji izgled te kako bi se izbjeglo nakupljanje šminke u sitnim borama lica.

image

Proizvodi korišteni na setu: tekući highlighter Chanel/highlighter u sticku Baume Essentiel Chanel/ četka za kosu Wet Brush/ ruž za usne ROUGE ALLURE VELVET Luminous Matte Lip Colour Chanel/ ruž za usne Velvet Petal Lisa Eldridge

PROMO

Trenutak koji je odredio smjer filma je nakon što stopala Margot Robbie dotaknu tlo. O stopalima glumice dosta se govorilo, a Primorac je otkrila koji proizvodi su korišteni kako bi izgledala savršeno. Detalji nisu dorađeni u postprodukciji - nijansa kože ujednačena je kremom u boji, a za pedikuru je korišten lak u nude nijansi Glossify Naked - koji je dostupan samo u Velikoj Britaniji. Vrlo slične alternative ovom laku su OPI Nail Lacquer u nijansi Bubble Bath i Peaćci Nail Colour u nijansi Sakura. Za savršeno mekane pete, Primorac preporučuje proizvod Palmer Cocoa Butter Formula s vitaminom E.

image
LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
Linker
25. travanj 2024 12:20