Dokazao se i kao pjevač

 AMY MUIR/SHUTTERSTOCK
I‘m just Ken

Ryan Gosling iskazao se i kao pjevač, Kenova pjesma je postala hit

Ušla je na prestižnu ljestvicu Hot 100 i već je u prvom tjednu puštanja imala 5,2 milijuna streamova, a redateljica Greta Gerwig prepravila scenarij kako bi ju glumac mogao otpjevati u filmu.

Ušla je na prestižnu ljestvicu Hot 100 i već je u prvom tjednu puštanja imala 5,2 milijuna streamova, a redateljica Greta Gerwig prepravila scenarij kako bi ju glumac mogao otpjevati u filmu.

Pjesma "I‘m Just Ken" iz filmskog hita "Barbie" uvrštena je na Billboard Hot 100 ljestvicu i zauzima 87. mjesto. Budući da je prije "Barbie: The Album" zauzeo drugo mjesto na Billboardovoj ljestvici 200 albuma, pomama za Barbie uočljiva je i u glazbi. Najbolja je činjenica da pjesmu o Kenu pjeva Ken glavom i bradom, odnosno Ryan Gosling. Dosad se jedan od najzgodnijih holivudskih frajera nije često eksponirao kao pjevač. Pokazao je da zna pjevati u mjuziklu "La La Land": pjesma "City of Stars" iz tog filma pojavila se 2016. na Billboardovoj jazz ljestvici, no tek se s Kenovom pjesmom probio na najprestižniju listu, Hot 100, piše Billboard.

Objavljena je potkraj srpnja kad je počelo prikazivanje filma, a u SAD-u već je u prvom tjednu imala 5,2 milijuna streamova i 2000 preuzimanja. Glazbeni producent koji stoji iza pjesme "I‘m Just Ken", Mark Ronson, rekao je prošlog mjeseca da se odmah povezao s tim likom.

"Stvarno se zaljubite u ovu nesretnu, ali simpatičnu figuru", rekao je. Prisjetio se činjenice da u dućanima s Mattelovim lutkama pozornost privlače Barbie izdanja. Kako pjesma kaže, "nikoga nije briga kupiti Kenovu lutku", i upravo je taj detalj dobitnika Grammyja nadahnuo napisati tu pjesmu.

Rekao je da mu je redateljica filma dala do znanja da ne pretjeruje s pjesmom o Kenu ali na kraju joj se balada toliko svidjela da je prepravila scenarij kako bi ju Ryan Gosling mogao otpjevati u filmu. "Odmah je shvatio da mora balansirati „po žici” dajući interpretaciji dozu humora ali ne i parodije. Očito je da je pjesma dijelom i smiješna. Stvarno je bio nevjerojatan", zaključio je glazbeni producent za Vanity Fair.

Linker
27. travanj 2024 05:44